GGN Maas-Delta steunt waterproject AMREF met 50.000 euro

28/04/2009 09:03

GGN Holding B.V.

Het Rotterdamse gerechtsdeurwaarderskantoor GGN Maas-Delta reikte op 27 april 2009 een cheque van 50.000 euro uit aan AMREF Flying Doctors. AMREF besteedt het geld aan drinkwatervoorzieningen en les over hygiëne op scholen in Zuid-Afrika.

GGN Maas-Delta sponsort sinds eind 2006 het Zuid-Afrikaanse waterprogramma. De districten Eastern Cape en Kwazulu Natal hebben de meeste kinderen met diarree en cholera in heel Zuid-Afrika. Deze ziekten zijn echter gemakkelijk te voorkomen door schoon (drink)water en een goede hygiëne. In het waterprogramma worden scholen voorzien van een watervoorziening waar kinderen spelenderwijs bij betrokken worden: via een draaimolen pompen zij schoon water naar een opslagtank. Ook krijgen de kinderen les over water en hygiëne. Met dit programma bereikt AMREF Flying Doctors de gehele gemeenschap, want de kinderen kunnen thuis vertellen wat zij op school hebben geleerd.

De keus voor AMREF Flying Doctors was eenvoudig. GGN Maas-Delta weet als geen ander dat er altijd mensen in de wereld zijn die hulp nodig hebben bij de opbouw van hun leven. Dit geldt vooral voor kinderen. De kennis en vaardigheden die zij opdoen in hun jeugd zorgen ervoor dat zij in hun volwassen leven een verschil kunnen maken. GGN Maas-Delta wil daarom juist deze groep ondersteunen. Het bedrag van 50.000 euro is in een "waterproject" met relaties en medewerkers bijeengebracht door gedurende twee jaar aandacht te vragen voor het Zuid-Afrikaanse waterprogramma.

Over AMREF

AMREF (African Medical & Research Foundation) is de grootste Afrikaanse gezondheidsorganisatie, in 1957 in Kenia opgericht als 'Flying Doctors'. De organisatie heeft als doel de gezondheid van kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika structureel te verbeteren. Zo krijgen zij de kans om te ontsnappen aan armoede. In Nederland zet AMREF Flying Doctors zich in voor fondsenwerving en een verantwoorde besteding van die fondsen aan het werk van AMREF in Afrika. Ook zorgt de organisatie voor draagvlak en aandacht voor een betere gezondheid in Afrika. Daarnaast ontvangen zij steun van de Nederlandse overheid, de Nationale Postcode Loterij en 29.500 gevers, waaronder particuliere donateurs, bedrijven en stichtingen. Tevens beschikt de organisatie over het CBF-Keur.

Over GGN Maas-Delta

GGN Maas-Delta is onderdeel van GGN Holding N.V. (Groep Gerechtsdeurwaarders Nederland), de grootste incassospecialist en gerechtsdeurwaardersorganisatie in Nederland. Bij GGN werken ruim 1300 medewerkers, waarvan meer dan de helft als incassospecialist. Daarnaast zijn er 144 (kandidaat) gerechtsdeurwaarders en 55 juristen. GGN is met 28 vestigingen actief in het hele land en biedt als enige partij op landelijk niveau minnelijke incasso en gerechtelijke incasso binnen één organisatie, met eigen kantoren. Daarnaast kunnen bedrijven bij GGN terecht voor het uit handen nemen van facturatie, het volledige debiteurenbeheer, advies bij het inrichten of verbeteren van het creditmanagementproces, detachering, training en opleiding van debiteurenbeheerders, incassomedewerkers en gerechtsdeurwaarders. GGN Maas-Delta is sterk vertegenwoordigd in de regio Rotterdam, met kantoren in Rotterdam, Dordrecht, Schiedam en Sommelsdijk.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ggn.nl