Eerste Amerikaanse "Banknoteproject" levert 68% rendement op

28/04/2009 09:05

Florivida BV

Eerste Amerikaanse "Banknote-project" levert investeerder 68% rendement op.

De stimulering van de Amerikaanse overheid om de woningmarkt weer gezond te maken kan de investeerder hoge rendementen opleveren.

Het eerste project van Florida Opportunities, waar het Nederlandse Florivida nou mee samenwerkt, was zeer succesvol. De investeerders ontvingen over hun geïnvesteerd vermogen een rendement van 34% over een periode van 6 maanden. Aangezien een dergelijke constructie kan worden herhaald, betekent dit dat een rendement van meer dan 60% op jaarbasis gegenereerd kan worden.

De structuur is als volgt: Hypotheekleningen worden tegen een sterk gereduceerd tarief van banken overgenomen. Door het rentepercentage en de nominale waarde van de lening te verlagen, wordt de maandelijkse last weer betaalbaar waardoor de hypotheekgever (eigenaar van de woning) weer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Op deze manier wordt er een gezonde hypotheekportefeuille gecreëerd. Deze mogelijkheid kan de bank niet zelf ondernemen, omdat de woningeigenaar dan in gedrang komt met de Amerikaanse schenkingswet. De Amerikaanse regering heeft na het ingrijpen bij de banken Fannie Mae en Freddie Mac verplicht gesteld de hypotheken over te nemen, mits deze voldoen aan de voorwaarden die de overheid heeft voorgeschreven.

De overname van deze portefeuilles is slechts mogelijk voor speciaal gekwalificeerde bedrijven zoals Florida opportunities. Het succes van deze formule is dat er voor alle partijen een win-win situatie ontstaat. De verkopende bank komt van zijn slecht betalende klanten af, de investeerder ontvangt een hoog rendement en de eigenaar van de woning ziet zijn lasten sterk reduceren en kan in zijn woning blijven wonen. De banken Fannie Mae en Freddie Mac nemen een gezonde portefeuille over.

Juist nu de markt in het dieptepunt zit, zijn er voor de investeerders uitstekende mogelijkheden. De structuur van de investering is transparant en de investeerder heeft controle over zijn investering.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Florivida B.V.

Contactpersoon: Piet Balkenende

Tel. 040 2481150

e-mail: piet@florivida.com

website: www.florivida.com





http://www.florivida.com