Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 28-04-2009

Tramactie

NIEUWEGEIN/IJSSELSTEIN De politie heeft op maandag 27 april in samenwerking met controleurs van Connexxion een controleactie in meerdere trams en op tramperrons gehouden.

De controle werd van 13.00 uur tot 22.00 uur gehouden. Daarbij werd onder andere gelet op overlast, vernieling, verstoren openbare orde, verontreiniging en zwartrijden. Er werd gecontroleerd in dertig trams. In totaal 23 jongeren kregen een HALT-straf en negen een bekeuring voor onder andere: openbare dronkenschap, fietsen op perron en geen geldig plaatsbewijs. Drie verdachten werden aangehouden voor belediging.

Agenten zagen rond 19.20 uur een jongen op de halte Nieuwegein-stadscentrum over het perron fietsen. Zij hielden de jongen, 16 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, staande en wilden hem een bekeuring geven. De jongen kon zich echter niet legitimeren en een agent liep met hem naar een politiebus om het één en ander te controleren. Toen de jongen zijn zakken leeg moest maken, rende hij opeens weg. De agent ging achter hem aan en zag dat hij iets onder een auto gooide. Dat bleken tien zakjes met vermoedelijk weed en tien bolletjes met vermoedelijk hasj te zijn. Die werden in beslag genomen. De verdachte werd op de Schildstede aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.