Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.45 uur

Utrecht, 28-04-2009

Politie onderzoekt diefstal emblemen

ABCOUDE De politie onderzoekt de diefstal van een reeks auto-emblemen. Diverse eigenaren hebben al aangifte gedaan.

Om een compleet beeld te krijgen, roept de politie eigenaren van autos, waarvan ook emblemen zijn gestolen, op aangifte te doen. Dat kan ook via internet. De meeste diefstallen gebeurden in de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april. Een bewoner van de Kerkgaarde meldde dat hij zaterdag 25 april omstreeks 07.30 uur 18 emblemen keurig uitgestald zag liggen op het trottoir. De autos waarvan de emblemen zijn gestolen, stonden onder meer op Kerkgaarde, Broekzijdselaan, Dr. van Doornplein, Ereprijs en Fluitekruid.

Heeft u informatie over deze reeks diefstallen of kent u de dader? Neemt u dan alstublieft contact op met de politie district Rijn & Venen, telefoon 0900-8844. U kunt uw informatie ook melden via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Herman Broods en Donkersloots gestolen

HARMELEN Inbrekers gingen er in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 april met meerdere schilderijen van de schilders Herman Brood en Peter Donkersloot vandoor.

Rond 02.25 uur kreeg de politie de melding dat bij een bedrijf aan de Leidsestraatweg meerdere zones een alarm gaven. Politie-eenheden van district Rijn & Venen en Utrecht-west gingen met spoed ter plaatse. Agenten die als eerste ter plaatse kwamen, constateerden dat het om een daadwerkelijke inbraak ging.

Andere agenten die onderweg waren naar de Leidsestraatweg zagen uit een zijstraat lichtschijnsel komen. Toen zij poolshoogte gingen nemen, zagen zij dat twee mannen een bestelbusje wilden parkeren. Bij het zien van de agenten reden de mannen echter zonder verlichting weg. De agenten zetten de achtervolging in, die leidde richting Vleuten. Op de Stroomrugbaan reden de verdachten tegen de richting in. Op de Prins Hendriklaan zagen de verdachten dat hen een tweede politieauto tegemoet kwam. Zij stopten met de bestelbus, sprongen eruit en gingen er te voet door tuinen en over hekken vandoor. De agenten zetten te voet de achtervolging in, waarbij een agent zijn hand openhaalde, toen hij een hek over klom. De wond moest later in het ziekenhuis worden gehecht. Bij de zoektocht naar de verdachten werd ook een politiehond ingezet, maar zij werden niet meer aangetroffen.

In de bestelbus lagen de schilderijen van Herman Brood en Peter Donkersloot die bij de inbraak waren gestolen. De bestelbus en schilderijen zijn in beslag genomen. De politie zet het onderzoek naar de inbraak voort.

Twee jongemannen gepepperd

MAARSSEN Een groepje jongeren zorgde op maandagavond 27 april voor overlast. Twee van hen werden gepepperd. Zij werden later aangehouden.

Rond 23.50 uur kreeg de politie de melding dat een groepje jongeren op het Antilopespoor voor overlast zou zorgen. Agenten gingen ter plaatse. Bij het zien van de agenten, renden enkele jongeren weg. De agenten spraken twee jongemannen aan, die bij een auto bleven staan. Toen één van hen naar zijn legitimatie werd gevraagd, reageerde hij meteen verbaal zeer agressief. Toen hij zich uiteindelijk niet bleek te kunnen legitimeren, hielden agenten hem aan. De tweede jongeman viel daarop één van de agenten in zijn rug aan. Omdat beide verdachten zich hevig verzetten, pepperde een agent beiden. Eén van de verdachten ging er vervolgens te voet vandoor, de ander in de auto. Beiden wisten te ontkomen.

De agenten zetten een onderzoek naar de identiteit van het tweetal in. Daarbij werd hun auto op het Antilopespoor aangetroffen. Vervolgens zijn agenten in overleg met een Hulpofficier van Justitie een woning in Maarssen binnengegaan. Daar werden de twee verdachten, broers van 20 en 22 jaar uit Maarssen, aangehouden. Het tweetal werd naar het politiebureau overgebracht en is daar voor nader onderzoek ingesloten.

Gewelddadige toeschouwers

OUDEWATER Na een voetbalwedstrijd gingen enkele toeschouwers op maandagavond 27 april op de vuist met enkele spelers.

Tijdens de voetbalwedstrijd bij een voetbalvereniging in Oudewater plaatsten enkele toeschouwers vervelende opmerkingen. Na de wedstrijd, rond 20.45 uur, ontstond een woordenwisseling tussen die toeschouwers en enkele spelers. Daarop gingen de toeschouwers op de vuist met enkele spelers, waarbij werd geslagen, geschopt en een kopstoot werd uitgedeeld.

De politie kwam ter plaatse en hield daar twee verdachten, jongens van 16 jaar uit Oudewater, aan. Een derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Oudewater, had een kopstoot uitgedeeld. Hij had daarbij zelf letsel opgelopen en was naar het ziekenhuis gegaan. Hij is later op de avond in Oudewater aangehouden. Alle drie de verdachten waren de overlastgevende toeschouwers. Twee van de spelers deden aangifte van mishandeling. Zij liepen licht letsel op.