Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Zuideramstel beloont Anne Frankschool

28-april-2009

Woensdag 22 april heeft Henk Boes, portefeuillehouder onderwijs, een cheque van 2.500 euro overhandigd aan de Anne Frankschool. De school krijgt het geld, vanwege een goed idee voor invulling van informatieavonden voor ouders van aankomende brugklassers.

Stadsdeel Zuideramstel ondersteunt activiteiten om de overstap van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs beter te begeleiden. Scholen werd gevraagd met ideeën te komen. De Anne Frankschool en De Atlant hebben het beste idee ingezonden en worden beloond met een bedrag van 2.500,--.

Schoolprofiel
De Anne Frankschool heeft een schoolprofiel ontworpen dat zowel ouders als school invullen. Het profiel is een hulpmiddel voor het kiezen van de juiste school. Het bevat een lijst met kenmerken waar je punten aan kunt toekennen. Aan de hand van de resultaten komt naar voren welke school bij het kind past.

Daarnaast organiseert de Anne Frankschool elk jaar een informatieavond met als thema 'Elke ouder wil maar een ding'. Dit thema is verwerkt in een leuke powerpoint met informatie over de voorbereidingen op het voortgezet onderwijs.

De Atlant krijgt de cheque later overhandigd. Dit gebeurt op de dag dat zij hun informatieavond organiseren.

uitreiking cheque anne frankschool
Bas Mol, directeur Anne Frankschool en Henk Boes, portefeuillehouder onderwijs