Politie Hollands Midden

Datum: 28 april 2009

Noordwijk Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 39 jarige man uit Noordwijk. Agenten controleerden de man dinsdag 28 april rond 01.40 uur op de Hoofdstraat nadat ze hem daar met zijn bromfiets zagen vallen. Al snel stelde de politie vast dat hij vermoedelijk te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. Daarvan was de uitslag 770 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Leiden Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 23 jarige automobilist uit Leiden. Agenten controleerden de man dinsdag 28 april rond 01.30 uur op de Bonairestraat. Bij die controle stelde de politie vast dat de man vermoedelijk te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag daarvan was 690 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Leiden Verdachte van poging diefstal bromfiets aangehouden De politie heeft maandagavond 27 april een 16 jarige jongen uit Leiden aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij rond 23.40 uur op de Maliebaan een bromfiets probeerde te stelen. Een jongen met wie hij was, wist te ontkomen. De politie had een melding gekregen dat twee jongens op de Maliebaan mogelijk een bromfiets probeerden te stelen. Bij het zien van de politie sprongen ze op een andere bromfiets en gingen er vandoor. De politie ging achter ze aan en zag dat ze ter hoogte van de Rijn- en Schiekade ten val kwamen. De 16 jarige kon aangehouden worden. De jongen die bij hem achter op de bromfiets zat rende weg. De verdachte bleek gewond geraakt te zijn aan zijn hoofd en werd voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. Daar moest hij ter observatie blijven. De politie gaat verder met haar onderzoek in deze zaak. Zowel de bromfiets waarop ze reden als de bromfiets waaraan ze op de Maliebaan rommelde is in beslag genomen.

Gouda Controle loopt uit op verzet Een politiecontrole heeft maandagavond 27 april rond 21.30 uur op de Prins Hendrikstraat geleid tot de aanhouding van een 17 jarige jongen uit Gouda en zijn 49 jarige vader. Agenten controleerden de jongen die met zijn bromfiets op de Veerstraat in voor bromfietsen verboden gebied reed. Bij die controle bleek dat hij gezocht werd en aangehouden kon worden. Die aanhouding verliep met verzet van hem en het beledigen van agenten. Zijn vader die verscheen probeerde agenten het werk onmogelijk te maken en werd daarvoor dan ook aangehouden. Na zijn verhoor is hij later op de avond weer in vrijheid gesteld. De jongen zit nog vast.

Ammerstol Aanhoudingen voor diefstal speedboot De politie heeft maandagmiddag 27 april twee mannen uit Den Haag van 31 en 35 jaar aangehouden. Tegen de twee zijn verdenkingen dat zij zich schuldig hebben gemaakt aan de diefstal van een speedboot met trailer. Dit gebeurde die middag rond 15.30 uur vanaf een erf bij een woning aan de Lekdijk. Een getuige sloeg alarm. Op een rotonde bij Schoonhoven schoot de koppeling tussen de trailer en de bestelbus waarmee ze waren los. Zonder trailer en boot reden ze door. Agenten wisten de twee mannen op Stolwijkersluis bij Gouda aan te houden. Eén verdachte zicht nog voor het verdere onderzoek in deze zaak vast.

--------------------------------------- einde berichten --------------------------------------------------------


Politie Hollands Midden