ROC Friese Poort Nationaal kampioen Voegen
Klaas Weening (17) uit Rottevalle heeft in Etten-Leur het nationaal kampioenschap voegen gewonnen. Naast zijn prima voegprestatie in Etten-Leur, prees de jury Klaas vanwege "zijn gemotiveerdheid tot op het bot" wat hij in zijn manier van werken laat zien. Klaas kreeg de zilveren voegspijker uitgereikt uit handen van staatssecretaris van OC&W mevrouw M. van Bijsterveldt.

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen, die dit jaar voor de 57ste keer georganiseerd werden door het Koninklijke Verbond van Nederlandse Baksteenfabrikanten (KNB), strijden vmbo-leerlingen Metselen om de zilveren troffel. Mbo-leerlingen Voegen dingen naar de zilveren voegspijker.
De vmbo-ers metselden zes banken in de speeltuin aan de Hoge Neerstraat in Etten-Leur, de mbo-ers zorgden vervolgens voor het voegwerk.

Klaas Weening volgt de BBL-opleiding Bouw-Infra en is in dienst van de Praktijkopleiding Bouw te Leeuwarden. Hij werkt vier dagen in de week bij Voegbedrijf G. Weening in Rottevalle en één dag per week volgt hij lessen bij ROC Friese Poort in Drachten.