Gemeente Haaksbergen


Inspraak buitengebied later
28-04-2009 Inspraak buitengebied later
De inspraakprocedure over het voorontwerpbestemmingsplan buitengebied vindt later plaats dan gepland. Aanvankelijk zou die in de loop van de komende maand mei van start gaan. Om een aantal redenen is dat iets vertraagd. Wethouder Marcel Diepenmaat voorziet echter geen langdurig uitstel. Hij gaat ervan uit dat de inspraakprocedure uiterlijk in de tweede helft van juni - in elk geval nog voor de zomervakantieperiode - plaats vindt.

De vertraging in de procedure is onder meer ontstaan, doordat het uitwerken van enkele onderdelen van het voorontwerp iets langer duurt dan verwacht. En het is de bedoeling dat het voorontwerpplan voor het Landbouwontwikkelingsgebied in het nieuwe voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied wordt opgenomen.

Zowel in Buurse als in Sint Isidorushoeve worden in juni inloopinformatiebijeenkomsten gehouden. Ook is er nog een speciale informatiebijeenkomst voor de leden van de gemeenteraad over de buitengebiedplannen. In de loop van juni verschijnt bovendien een nieuwsbrief met actuele informatie over het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied met een samenvatting van de inhoud van het voorontwerp.