Politie Groningen

Dinsdag 28 april 2009

Provincie Groningen, 28-04-2009

Groningen: politie waarschuwt voor laptopinbraken

De Groninger politie waarschuwt voor recente woninginbraken, waarbij laptops werden gestolen. De politie constateert dat inbreker(s) op een relatief gemakkelijke manier inbraken kunnen plegen. De laptop of andere waardevolle spullen lagen open en bloot in de betreffende woningen. Deze spullen waren zodoende duidelijk zichtbaar vanaf de straat. De inbreker kon via een openstaand raam, via flipperen of het forceren van een ruit op een snelle manier de laptop wegnemen. De afgelopen week werden zeker vijf laptopinbraken gepleegd. De politie waarschuwt studenten, maar ook andere burgers voor deze inbraken. Onder het motto Laptop weg, scriptie weg waarschuwt de politie en vooral de studentenagenten voor dit soort inbraken. De kans op een woninginbraak neemt sterk af als een laptop of andere waardevolle spullen niet in het zicht worden gelegd. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s) van deze woninginbraken.

Groningen: auto tegen voorgevel na achtervolging

Een vluchtende personenauto is maandagnacht na een achtervolging tegen een voorgevel van een woning aan de Anemoonstraat gebotst. De bestuurder en de bijrijder wisten ondanks een zoektocht van de politie te ontkomen. Politieagenten zagen het duo enkele minuten voor de botsing in een personenauto met hoge snelheid op de Bedumerweg rijden. Zij zetten de achtervolging in en wilden de auto controleren. De bestuurder negeerde echter het stopteken. Tijdens de achtervolging reed de bestuurder van de vluchtende auto met hoge snelheid. Op de Zaagmuldersweg verloor de wagen een wieldop. In de Tulpstraat schampte de auto een paal van een afrastering, waardoor de buitenspiegel van de auto werd gerukt. In dezelfde straat botste het voertuig tegen twee geparkeerde autos. Ook in de Anemoonstraat reed de auto tegen een geparkeerde auto. Uiteindelijk botste de bestuurder van de auto tegen de voorgevel van een woning in de Anemoonstraat. De auto werd door de politie in beslag genomen. De Technische Recherche onderzoekt of in de auto nog sporen van de verdachten aanwezig zijn. De politie onderzoek of het voertuig is gestolen.

Groningen: 300 euro boete voor wheelie

Een 39-jarige motorrijder uit Berlijn is maandagavond door de politie bekeurd na het maken van een wheelie op het Schuitendiep in Groningen. Agenten zagen hoe de man bij een verkeerslicht op zijn achterwiel wegreed. De Duitser kreeg een bekeuring van 300 euro voor het begaan van onveilig verkeersgedrag.

Wedde: politie houdt campinggast aan na bedreigingen

De politie heeft maandagavond op het terrein van een camping aan de Molenweg een 56-jarige man uit Ter Apelkanaal aangehouden voor bedreiging. De verdachte had onenigheid gekregen met de beheerder van de camping. De beheerder werd door de 56-jarige bij de keel gegrepen en vervolgens met kracht naar de grond gewerkt. Andere gasten wisten hem van de beheerder af te trekken. Hierop werd de politie gewaarschuwd. Op het moment dat de verdachte een andere campinggast bedreigde en ook deze man wilde aanvliegen, grepen de agenten in. Hij werd direct aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De verdachte zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Kloosterburen: vrouw aangehouden voor bedreiging en vernieling

Een 56-jarige vrouw uit Westernieland is maandagavond door de politie aangehouden voor bedreiging en vernieling. De vrouw had volgens een getuige haar 21-jarige schoonzoon met een scherp voorwerp bedreigd. De man had daarbij een kleine verwonding in de hals opgelopen. De vrouw had met hetzelfde voorwerp het raam van zijn auto had ingeslagen. De vrouw zit vast op het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek. De aanleiding van de ruzie is nog niet bekend.

Winsum: man aangehouden voor mishandeling jongen

Een 55-jarige man uit Winsum is maandagmiddag door de politie aangehouden voor mishandeling. Een 15-jarige voetballende jongen uit Winsum deed aangifte tegen de man, omdat zijn buurman hem had geschopt en geslagen. De buurman was boos geworden, omdat zijn voetbal op het erf van de man was terecht gekomen. De 15-jarige liep door de mishandeling een verwonding aan zijn mond op. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen op snelheid gecontroleerd.


- Winsum, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1899, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Noordbroek, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1499, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Ten Post, N360: aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Peizerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1157, aantal overtredingen: 139, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 890, aantal overtredingen: 83, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 789, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 114 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1189, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.