Provincie Noord-Holland

Datum


28-4-2009

Onderwerp

Provincie werkt aan Vogelenzangseweg (N206)

Harriët Wijker

Om de verkeersveiligheid op de Vogelenzangseweg (N206) in de gemeente Bloemendaal te verbeteren voert de provincie Noord-Holland de komende weken diverse werkzaamheden uit. Tussen 27 april en 12 juni moet het autoverkeer rekening houden met verkeershinder. (Brom)fietsers kunnen de Vogelenzangseweg (N206) gewoon blijven gebruiken.

Van 27 april t/m 15 mei incidenteel over één rijstrook Van maandag 27 april tot en met vrijdag 15 mei werkt de provincie Noord-Holland op werkdagen overdag aan de Vogelenzangseweg (N206). Op sommige momenten is het nodig het autoverkeer uit beide richtingen over één rijstrook te leiden met behulp van een verkeerslicht.

Van 18 mei t/m 12 juni s nachts afgesloten
Van maandag 18 mei tot en met vrijdag 12 juni is de Vogelenzangseweg (N206) tussen 20.00 en 06.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Het autoverkeer wordt omgeleid over de Herenweg (N208). Overdag wordt ook aan de weg gewerkt, maar de weg wordt hiervoor niet afgesloten. Het kan wel nodig zijn het verkeer ter hoogte van de werkzaamheden met behulp van een verkeerslicht over één rijstrook te leiden. In de weekeinden wordt niet aan de weg gewerkt.

De werkzaamheden
Bij de Boekenrodeweg wordt een fietsoversteek aangelegd Bij Tuincentrum Bos komt een linksafstrook en een fietsoversteek Bij Waternet-Oase komt een verkeersdrempel en een voetpad Bij Woestduin komt een verkeersdrempel
Ook wordt de weg opnieuw geasfalteerd

Openbaar vervoer
Connexxion zet tussen 18 mei en 12 juni extra bussen in en rijdt overdag de normale route en s avonds de omleidingsroute over de Herenweg (N208). Informatie over de aangepaste dienstregeling is beschikbaar bij Connexxion.