Gemeente Teylingen

Hannie van der Geest

Koninklijke onderscheiding voor Hannie van der Geest

28 april 2009

Burgemeester Schelberg reikte op zaterdagavond 25 april 2009 rond 21.30 uur een koninklijke onderscheiding uit aan mevrouw J.G. van der Geest-Bikkel. De uitreiking vond plaats tijdens een groot feest dat werd gehouden in het Danscentrum Van der Geest, Narcissenlaan 1A in Sassenheim. Mevrouw Van der Geest werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dit feest voor (oud)showmedewerkers was georganiseerd ter ere van het afscheid van mevrouw Van der Geest en haar echtgenoot van het danscentrum Van der Geest.

Mevrouw Van der Geest is 28 jaar geleden begonnen met het danscentrum Van der Geest in Sassenheim. Duizenden leerlingen heeft zij de eerste danspassen bijgebracht. Buiten deze commerciële activiteiten gaf zij door haar bijzondere manier van werken mensen zelfvertrouwen, individuele ontplooiing en verantwoordelijkheid en leverde een bijdrage aan de positieve ontwikkeling van normen en waarden. Het danscentrum werd al gauw een sociale ontmoetingsplaats (ook buiten de lessen om).

Mevrouw Van der Geest heeft samen met haar echtgenoot ook leerlingen begeleid tot wedstrijdsporters. Zij gaven gratis begeleiding en stelden de faciliteiten van de dansschool beschikbaar. Dit deden zij ook voor de vele feesten en shows die zij organiseerden.

Mevrouw Van der Geest is tevens vanaf 1983 actief binnen de branche. Zij is lid geweest van een aantal commissies binnen de Nederlandse Vereniging van Dansleraren (NVD); in 2008 is haar de Zilveren Speld van de NVD toegekend. Vanaf 2006 is zij bestuurslid van de Nederlandse Algemene Danssport Bond met als aandachtspunten de coördinatie van het regiodansen en de ontwikkeling van jeugddansen.