Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 28-04-2009

Tuingereedschap gestolen

ZUIDWOLDE Maandagochtend heeft een 52-jarige inwoner uit Zuidwolde aangifte gedaan van diefstal. Op de Steenberger Esweg bleek maandagochtend dat uit een bestelbus tuingereedschap weggenomen was. Uit de bus werden een bladblazer, twee heggenscharen en een spanzaag ontvreemd. De politie heeft de diefstal in onderzoek. (2009007154)

Politie onderzoekt inbraken

ZUIDWOLDE In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een restaurant aan de Ommerweg. Men is het pand aan de achterzijde binnengekomen. Een onbekend geldbedrag werd weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2009007196)

BEILEN Maandagmiddag kreeg de politie een melding binnen van een inbraak in een loods aan De Hanekampen. Ter plekke bleek dat er was ingebroken in een stacaravan die op het terrein stond. Uit de caravan werden ongeveer tien autoradios en een laptop weggenomen. Er bleken ook zes autovelgen te zijn weggenomen. De eigenaar van de loods heeft aangifte gedaan van diefstal. (2009007254)

Woningbrand

DALERPEEL Maandagochtend is een woning aan de Pr. Hendrikstraat in brand gevlogen. Ter plekke bleek dat niemand meer in de woning aanwezig was. De bewoners van de naastgelegen woningen waren ook al hun woningen. De brandweer bluste de brand en niemand raakte gewond. De politie verricht onderzoek naar de oorzaak van de brand. (2009007268)

Aanhouding winkeldiefstal

NIEUW BUINEN De politie heeft maandagochtend een 29-jarige man uit Nieuw Buinen aangehouden in een supermarkt aan de Parklaan wegens winkeldiefstal. De man had een cd weggenomen en werd betrapt door het personeel. De man werd aangehouden door de politie en overgebracht naar het politiebureau. De man deed vrijwillig afstand van de cd en werd met een proces-verbaal op zak heengezonden. (2009007127)

Auto en scooter gestolen

ASSEN Afgelopen weekend is ingebroken in een garagebedrijf aan de C.T. Storkweg. De eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal. Uit het garagebedrijf werd een personenauto en een scooter weggenomen. Tevens wordt er een hoeveelheid aan gereedschap vermist. De politie heeft deze diefstal in onderzoek. (2009007130)

Brand in winkel

BEILEN In de nacht van maandag op dinsdag is in een winkel van een pand aan de Kruisstraat brand ontstaan. De brandweer had de brand snel onder controle en rond 03.00 uur werd brandmeester gegeven. De brand werd ontdekt door een bewoner van het pand. Deze bewoner en nog twee andere bewoners konden het pand ongedeerd verlaten. Niemand raakte gewond. Een 28-jarige bewoonster had wel rook ingeademd en ging voor controle naar een huisartsenpost in Assen. De politie heeft deze brand in onderzoek. (2009007404)

Politie houdt man aan na vernieling ruit

EMMEN Maandagmiddag heeft de politie een 26-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij had bij een café in de Minister Kanstraat een ruit vernield, was er vandoor gegaan maar stond even later weer voor de deur. Daar werd hij aangehouden. De man, onder invloed van drugs, kan een proces-verbaal en een rekening tegemoet zien. (2009007315)

Bromfietser gewond bij ongeval

ASSEN Maandagmiddag is een 19-jarige bromfietser uit Assen gewond geraakt bij een ongeval op de Graswijk. Hij reed over de parallelweg en werd daar aangereden door een auto. De bestuurder hiervan, een 62-jarige man uit Assen, sloeg af om een inrit in te rijden. Daarbij zag hij de bromfietser over het hoofd. De gewonde bromfietser is naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht. (2009007341)

Alcohol in het verkeer

MEPPEL Maandagavond reed een 29-jarige man uit Meppel in zijn auto over de Brandemaat terwijl hij had gedronken. De blaastest kwam uit op 0,7 promille. De man had ook enkele zakjes weed en hasj bij zich. Die zijn in beslag genomen en ook daarvoor maakt de politie een proces-verbaal op. (2009007377)

ZUIDLAREN Maandagnacht controleerde de politie op de Annerweg een 61-jarige automobilist uit Zuidlaren. Hij had gedronken, uitslag 1,1 promille. (2009007389)

Met 100 door het dorp

KLAZIENAVEEN Maandagavond reed een 19-jarige jongeman uit Klazienaveen met zijn auto over de Langestraat. Hij had kennelijk niet in de gaten dat er een politieauto achter hem reed. De snelheid werd vastgesteld op 100 kilometer per uur, waar 50 het maximum is. Naast een bekeuring raakte de bestuurder zijn rijbewijs ook kwijt; dat is ingevorderd. (2009007394)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.