Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 28 april 2009

* HENNEPKWEKERIJ AANGETROFFEN IN WONING
SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie heeft een hennepkwekerij in een woning aangetroffen. Maandagmiddag rond half vier controleerde de politie een woning aan de Hogebanweg. In het pand zijn diverse goederen aangetroffen, zoals transformatoren, stekjes, plantengroeimiddel en een dompelpomp. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de hennepkwekerij.


* VIER MANNEN AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING

ROTTERDAM-NOORD - Vier Rotterdammers van 18,20,30 en 32 jaar oud zijn in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Boisotstraat.
Surveillerende agenten zagen rond twee uur een auto rijden over de Hooglandstraat. Zij wilden deze auto controleren en gaven een stopteken. Dit werd door de bestuurder genegeerd die er vervolgens met hoge snelheid vandoor ging. Hierbij werden diverse verkeersovertredingen gepleegd. Op de Boisotstraat is het voertuig uiteindelijk gestopt waarna de vier mannen probeerden weg te rennen. Zij zijn aangehouden. Na onderzoek bleek dat 32-jarige verdachte 1.30 promillage alcohol in zijn bloed had en de 30-jarige bijna even zoveel. Ook bleek dat beide mannen een fikse hoeveelheid geld bij zich hadden en in het bezit waren van harddrugs. Het viertal is ingesloten. De recherche onderzoekt de herkomst van het geld. De auto is in beslag genomen.