Provincie Limburg

Persberichten

Opnieuw stimulering niet-kerende grondbewerking op Limburgse hellingen Aanpak erosie in Zuid-Limburg

Ook dit jaar stelt de Provincie Limburg een stimuleringsregeling open voor agrarische ondernemers in Zuid-Limburg die niet kerende grondbewerking toepassen als maatregel in de strijd tegen erosie. Het gaat om een premie van 50,- per hectare per jaar voor agrariers die niet ploegen en na de oogst een bodembedekker inzaaien. Nieuw is dat de premie voor niet-kerende grondbewerking vanaf dit jaar ook geldt voor percelen op hellingen van minder dan 5 procent en gelegen in zogenaamde probleemgebieden.

Niet-kerende grondbewerking wil zeggen dat er niet meer geploegd wordt, maar dat de grond losgetrokken en bewerkt wordt zonder de grond om te keren. Financiering vindt plaats door het Waterschap Roer en Overmaas (WRO) en de Provincie Limburg en past volledig binnen het in december 2008 overeengekomen convenant tussen WRO, LLTB en Provincie Limburg.

De Dienst Regelingen van het Ministerie van LNV zal de subsidieregeling namens de Provincie uitvoeren. De stimuleringsregel wordt opengesteld van 4 mei tot en met 9 juni 2009.

28-4-2009 11:40