Comptel verbetert Comptel Dynamic OSS(TM) voor mobiel breedband met kostenbeheersingoptie voor roaming 28/04/2009 11:06

PR Newswire

HELSINKI, April 28 /PRNewswire/ --

- Nieuw op beleidsbeheersing gebaseerde oplossing helpt dienstverleners hun klanttevredenheid te verhogen en tevens te voldoen aan nieuwe wetgeving

Comptel Corporation (OMX Helsinki: CTL1V), de toonaangevende leverancier van dynamische exploitatiesoftware (Operations Support System, OSS), kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van Comptel Roaming Cost Control waarmee communicatiedienstverleners (Communication Service Providers, CSP's) overal ter wereld hun abonnees in staat kunnen stellen om hun uitgaven te beheersen, vooral wanneer ze roamen. Tevens voldoen de Europese CSP's ermee aan de nieuwe wijziging van de EU-richtlijn nr. 717/2007, ingegaan op 22 april 2009, die bepaalt dat er een grenswaarde moet komen voor data roaming-diensten. Comptel Roaming Cost Control is met name relevant voor nieuwe mobiele breedbanddiensten, die relatief duur kunnen zijn voor abonnees, maar is eveneens van toepassing op alle mobiele diensten, met inbegrip van spraak en teksten.

Providers van communicatiediensten willen vermijden dat abonnees worden geconfronteerd met onverwacht hoge kosten - de zogenaamde "rekeningshock" - wanneer ze in het buitenland reizen. Door hoge roaming-tarieven kan het klanten tegen gaan staan om gebruik te maken van dergelijke diensten, met name die van de uiterst belangrijke mobiele breedbanddiensten waar veel CSP's op hebben ingezet. Hoge kosten kunnen ook resulteren in slechte publiciteit voor de exploitant. In sommige gebieden, zoals de Europese Unie, wordt er wetgeving van kracht die exploitanten kan dwingen om hun abonnees op de hoogte te houden van de lopende kosten.

Comptel Roaming Cost Control bewaakt het saldo van specifieke abonnees in real-time en kan acties in gang zetten als er bepaalde grenzen worden bereikt, bijvoorbeeld door verzending van waarschuwingen of door opschorting van de dienst. De oplossing biedt exploitanten de mogelijkheid te voldoen aan de wettelijke eisen, hun abonnees tevreden te houden, het gebruik van roaming aan te moedigen en onenigheden over facturen en niet-betalingen terug te dringen.

Comptel Roaming Cost Control is de eerste van een aantal
Comptel-oplossingen gebouwd rond Comptel Policy Control - een oplossing die voldoet aan de 3GPP-norm. Deze en andere oplossingen die binnenkort bekend worden gemaakt, worden aangevuld met Comptel's bewezen facturerings- en leveringsfunctionaliteit.

De heer Simo Saaskilahti, vice-directeur producten en oplossingen bij Comptel concludeert: "Comptel is er trots op mobiele service-providers te kunnen helpen hun klanten een betere dienstverlening aan te bieden en in sommige gevallen meteen ook te voldoen aan de wetgeving. Met Roaming Cost Control van Comptel kunnen dienstverleners datgene wat kan worden gezien als een beperking van hun business, omzetten in een positieve investering - een echte 'waar-voor-je-geld' optie die kenmerkend is voor Comptel Dynamic OSS.

Comptel is aanwezig tijdens het TM Management World Forum 2009 van 6 tot 8 mei 2009, in Nice, Frankrijk (stand: 88).

Over de Comptel Corporation

Comptel biedt dynamische OSS-oplossingen waarmee telecomaanbieders flexibel diensten kunnen leveren en deze effectief kunnen factureren. De expertise van Comptel in orderbeheer, voorraadbeheer, levering en activering, bemiddeling en facturering stelt dienstverleners in staat zich te concentreren op het leveren van innovatieve diensten. Comptel heeft 280 klanten met 800 miljoen abonnees in 85 landen oplossingen geboden. De netto omzet bedroeg 85 miljoen euro in 2008.

De groep heeft ongeveer 600 medewerkers in 18 landen.
http://www.comptel.com

Olivier Suard, olivier.suard@comptel.com, +44-20-78874513






-