Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 april 2009

Automobiliste met restalcohol veroorzaakt aanrijding

Almelo

De automobiliste was onder invloed van alcohol die zij die avond ervoor nuttigde. Een man op de fiets raakte gewond bij de aanrijding die zij veroorzaakte.

Op maandag 27 april 2009 omstreeks 7.20 uur stond een 54-jarige man met zijn fiets te wachten voor het rode verkeerslicht op de Sint Josephstraat. Hij wilde de straat rechtdoor oversteken richting Kanaal NZ. Een 21-jarige vrouw reed over de Sint Josephstraat. Zij kwam uit de richting van het Eskerplein. Bij de kruising Ootmarsumestraat/ Sint Josephstraat sloeg zij linksaf de Ootmarsumsestraat in. Toen het verkeerslicht op groen sprong reed de 54-jarige man de kruising over. De 21-jarige automobiliste zag hem echter over het hoofd en verleende geen voorrang. Door de botsing kwam de fietser op de motorkap van de auto terecht en viel op de grond. De man is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. De 21-jarige vrouw heeft een blaastest op straat afgelegd (Botsen=Blazen). Hieruit bleek dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na een blaastest op het ademanalyseapparaat bleek dat zij een promillage had van 0,6. De vrouw is beginnend bestuurder. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-048731)

Zeven vrachtwagens vernield

Hengelo

Ruitenn van vrachtwagens waren ingeslagen, politie verzoekt getuigen contact op te nemen. .

Bij de Politie Twente kwam op dinsdag 28 april 2009 omstreeks 4.25 uur een melding binnen dat er aan de Robijnstraat in Hengelo vrachtwagens waren vernield. De gealarmeerde agenten troffen zeven vrachtwagens aan waarvan de ruiten waren ingeslagen. Mogelijk zijn er goederen weggenomen. De eigenaren van de vrachtwagens komen vandaag aangifte doen. De politie verzoekt eventuele getuigen, die in de omgeving van de Robijnstraat bijzonderheden hebben waargenomen, om contact op te nemen. Telefonisch 0900-8844 of anoniem bij Bel M. 0800-7000. (09-049245)

Vuurwapens aangetroffen tijdens beslaglegging

De Lutte

Politieagenten die op verzoek van de deurwaarder hem assisteerden troffen in de woning diverse vuurwapens aan. De eigenaar werd hiervoor aangehouden.

Op maandag 27 april 2009 omstreeks 18.13 uur assisteerde de politie de deurwaarder bij een beslaglegging bij een bewoner aan de Denekamperstraat in De Lutte. In de woning zagen de agenten een luchtbuks staan in de keuken. De bewoner had nog een doorgeladen geweer onder de matras van zijn bed liggen. Tevens bleek later dat hij nog twee vuistvuurwapens in zijn woning had. De 60-jarige bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis. De vuurwapens werden in beslaggenomen. De man mocht na verhoor, met luchtbuks, weer naar huis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (09-049118)

Winkelverbod voor vleesdievegge

Enschede

Aan een 28-jarige vrouw werd een winkelverbod uitgereikt nadat zij vorige week voorverpakt vlees had gestolen. Op 18 april 2009 omstreeks 18.08 werd een 28-jarige vrouw uit Enschede betrapt op diefstal. Zij had voorverpakt vlees weggenomen bij een supermarkt aan de Wesseler-nering in Enschede. De vrouw kreeg hiervoor een boete. Tevens is op maandag 27 april 2009 een rode kaart in het kader van het collectief winkelverbod aan haar uitgereikt. Deze is geldig tot 18 april 2010.

De ondernemers in de binnenstad van Enschede werken samen bij het opleggen van winkelverboden. (Keurmerk Veilig Ondernemen). Als één van de aangesloten ondernemers een winkelverbod oplegt, geldt dit verbod tevens bij de andere aangesloten ondernemers. De 28-jarige vrouw wordt dus vanaf 18 april j.l. geweerd bij meerdere winkels. Mocht zij voor 18 april 2010 toch een aangesloten winkelbedrijf betreden dan kan ze worden aangehouden voor huisvredebreuk. (09-045013)

Jongens aangehouden op verboden terrein

Enschede

Drie jongens kregen een boete van 60 euro omdat zij zich bevonden op verboden terrein.

Bij Politie Twente kwam op maandag 27 april 2009 om 19.23 uur een melding binnen dat er personen in een pand in aanbouw zouden zitten. Het betrof een pand dat was afgezet met hekken. De gealarmeerde politieagenten troffen drie jongens, twee 16-jarige en één 17-jarige uit Enschede, aan op de Josink Esweg. De jongens verklaarden dat ze in het pand waren geweest en met stenen hadden gegooid. Ze werden alledrie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar ze een bekeuring kregen van 60 euro. De jongens werden daarna opgehaald door hun ouders. (09-049137)

Dodelijk bedrijfsongeval

Almelo

Bij een bedrijfsongeval kwam een 50-jarige man uit Daarlerveen om het leven.

Op dinsdag 28 april 2009 omstreeks 2.14 uur kwam bij Politie Twente een melding van een bedrijfongeval aan de Planthofsweg in Almelo. Bij het betreffende bedrijf was een 50-jarige man uit Daarlerveen in een machine terechtgekomen. Bij de komst van de politieagenten was de man overleden. De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart. Dit onderzoek is overgedragen aan de arbeidsinspectie. (09-049233)

tel: 053-4555588


---- --