NTS Group


NTS-Group maakt overname Systence (Wijchen) bekend

Datum: 26-04-2009

NTS Systence brengt protobouw en engineering in.

NTS-Group maakt de overname bekend van de activiteiten van het bedrijf Systence (Wijchen) onder de vlag van NTS-Group. Marc Hendrikse, CEO van de NTS-Group: "OEM's en andere klanten van de NTS-Group vragen steeds meer naar een 'one-stop-shop' formule. Nu Systence ingebed wordt binnen NTS-Group betekent dit nog meer dan voorheen dat onze klanten voor de ontwikkeling, de protobouw, de serieproductie en de transfer naar een lage lonen productie bij één leverancier terecht kunnen."

De activiteiten van Systence zullen worden ondergebracht in een nieuwe BV die NTS Systence zal gaan heten. De doorstart van Systence binnen NTS-Group betekent een aanvulling op de life-cycle strategie van de NTS-Group, namelijk de knowhow van NTS Systence op het gebied van protobouw en mechanische, elektrische en software engineering is complementair aan de mogelijkheden van NTS-Group op het gebied van engineering en serieproductie. Bovendien kunnen er met deze doorstart synergievoordelen behaald worden binnen de NTS-Group op het gebied van marktbewerking, ICT, administratie en management. De bestaande klanten van NTS-Group en van NTS Systence, die tot nu toe op de hoogte zijn gesteld, zien de doorstart als toegevoegde waarde voor NTS-Group en voor NTS Systence.

NTS Systence
De kracht van NTS Systence ligt in protobouw en engineering op het gebied van mechanica, elektronica en software. Alle activiteiten van Systence zullen worden ondergebracht in NTS Systence BV, die als 100% dochter van NTS-Group wordt gepositioneerd. Emile Asselbergs, directeur van NTS Optel, krijgt naast NTS Optel de leiding over de nieuwe organisatie NTS Systence. De 35 medewerkers van NTS Systence zullen hun werkzaamheden op hun bestaande locatie in Wijchen blijven verrichten.

Voordeel voor klanten NTS-Group
De hightech markt zoekt naar lokale partners voor complexe en snelle oplossingen met hoge kwaliteitseisen, die in staat zijn om geïntegreerde oplossingen te leveren. Grote OEM's verbinden zich bovendien bij voorkeur met een beperkt aantal hoofdleveranciers. Deze leveranciers worden geacht om de totale lifecycle van een (deel van een) machine op zich te nemen. De doorstart van Systence onder de vlag van NTS-Group betekent dat NTS-Group meer engineerings- en protobouw oplossingen aan haar klanten kan aanbieden.

Groeikans voor NTS Systence
Met de opname in NTS-Group ontstaan er voor NTS Systence kansen om te expanderen. Door de nieuwe mogelijkheden die de bedrijven van NTS-Group op het vlak van de lifecycle van producten bieden, kan NTS Systence meer betekenen voor haar bestaande klanten. Ook de huidige klanten van NTS-Group zullen van de mogelijkheden van NTS Systence gebruik kunnen maken.

Over NTS Systence
NTS Systence is gespecialiseerd in multidisciplinaire engineering, integratie, realisatie en servicesupport van complexe en hoogwaardige systemen in kleine series. Daarnaast detacheert NTS Systence mechanische, software en hardware specialisten bij haar klanten. NTS Systence biedt high-end systeem oplossingen in de machinebouw voor specifieke sectoren en heeft een unieke positie in de keten van 'idee' tot 'serieproductie' door de fasen 'prototype' en 'nul-series' voor haar rekening te nemen. NTS Systence richt zich met haar dienstenspectrum op mono- en multidisciplinaire projecten binnen de vakdisciplines Mechanical Design, Electrical Hardware en Software. NTS Systence focust op het leveren van toegevoegde waarde aan marktsegmenten waar kwaliteit en snelheid voor de klanten zeer belangrijk zijn.