Hewlett-Packard

2009-04-28

AMSTELVEEN, 28 april 2009 - Omdat de cashpositie van bedrijven onder druk staat, introduceert HP ook in Nederland 0% leasing voor HP-producten en een nieuwe service: HP Proactive select. Dit is een reeks high-end services als uitbreiding op de Mission Critical Services, die bedrijven inzetten bij veranderingen in hun IT-omgeving.

Deze introducties sluiten aan bij een eerder gepubliceerd onderzoek in opdracht van HP (Changing the economics of Technology). Hieruit kwam naar voren dat bedrijven ondanks de economische recessie willen blijven investeren in technologie, mits dit kosten bespaart en toegevoegde waarde biedt aan de IT-infrastructuur en bedrijfsvoering.

Leasen zonder rente

De 0-% leasing geldt voor vrijwel alle HP producten, waaronder de recent geïntroduceerde Trilogy bundels bestaande uit Bladeservers, EVA-storage en Services. De Trilogy bundel kent een grote populariteit omdat partners en resellers hun klanten goed, snel en betaalbaar een complete basisinfrastructuur kunnen aanbieden. (www.hp.nl/Trilogy).

`Strippenkaart' Services van HP; direct en via resellers

Proactive Select is een dienstenbundel in de vorm van een budget van credits (als een strippenkaart). De klant kan op basis van het vooraf bepaalde budget putten uit meer dan 80 hoogwaardige technische en consulting diensten van HP. Voordeel voor de klant is de zekerheid over uitgaven en op ieder moment de voor hem toepasbare HP expertise afroepen.

Dit vermindert het risico op downtime en geeft klanten de beschikking over een variabele `pool' aan technologisch personeel. HP Pro-active Select is vooral geschikt in heterogene, complexe infrastructuren, blade-omgevingen en bij de invoering van nieuwe technologie zoals virtualisatie, power en cooling management en datacenter transformatie. Het omvat diensten op het gebied van Servers, OS, Storage, SAN, Virtualisatie, Management Software, SAP, Service Management en Security.

De dienst Proactive Select wordt bij klanten ondermeer geïntroduceerd in samenwerking met partners en resellers. Resellers kunnen hun klanten voorzien van de gebruikelijke oplossingen en diensten, en aanvullend ook de high end services die zij normaal niet bieden.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Er zijn drie `strippenkaarten': voor EUR7.368,-, EUR13.814 en EUR39.601,-. Deze zijn zowel bij HP als via partners en resellers verkrijgbaar. Meer informatie over de prijzen en de services binnen Proactive Select is te vinden op www.hp.com/services/ProactiveSelect.

Over HP
HP is 's werelds grootste technologieconcern en maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al zijn klanten - van de individuele consument tot de grootste multinational. Met een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT infrastructuur. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.