Gemeente Enschede

Veel belangstelling voor Energiescans Enschede

50 aanvragen binnen een maand

Om de energiezuinigheid van woningen te bevorderen zijn de Gemeente Enschede en Geas Energiewacht vier weken geleden gestart met het aanbieden van het energiearrangement. Een onderdeel hiervan is de Energiescan, een onderzoek naar de energieprestatie van de woning. De scan geeft een totaalbeeld van de woning op het gebied van energieverbruik en besparingsmogelijkheden "De Energiescans gaan als warme broodjes over de balie" zegt Jolanda Tijhof van Geas Energiewacht. "Er zijn al zo'n 50 Energiescans aangevraagd en het merendeel door woningeigenaren in Stroinkslanden Zuid."

Korting
De eerste honderd aanvragers kunnen dit jaar gebruik maken van een verlaagd tarief en betalen in plaats van het normale tarief van 295,- euro slechts 59,- euro. Wie daarna kiest voor uitvoering van één van de besparende maatregelen zoals in de scan genoemd, ontvangt zelfs het volledige bedrag voor de energiescan retour. Wethouder Van der Zee; "In eerste instantie richten we ons in 2009 vooral op de woningeigenaren in Stroinkslanden Zuid. Maar ook andere woningeigenaren binnen Enschede kunnen gebruik maken van deze regeling."

Gunstige lening
Om de woningeigenaren te stimuleren heeft de Gemeente Enschede de Energiebesparingslening in het leven geroepen. Hiermee is het mogelijk om de kosten voor het nemen van maatregelen terug te verdienen met de besparing in energiekosten. De woonlasten nemen dus niet toe! De lening kent een aantal gunstige voorwaarden. De belangrijkste is een jaarlijks rentepercentage van slechts twee procent. Geas Energiewacht ondersteunt het aanvragen van de lening bij de gemeente Enschede.

Wie meer informatie wenst over het Energiearrangement Enschede, de Energiescan of de Energiebesparingslening kan contact opnemen met het Energieloket Enschede, bereikbaar op 053 - 852 8005, en via energieloket.enschede.nl

Geplaatst: 28 april 2009.

28 april 2009