Ministerie van Algemene Zaken

Antwoord op Kamervragen over De Roy van Zuydewijn

Kamerstuk | 27-04-2009

Minister-president Balkenende heeft mede namens minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vragen beantwoord van Tweede Kamerlid Brinkman (PVV) over het bericht in De Volkskrant 'Brinkman zaagde aan stoelpoten De Roy'.

Hierbij zend ik, mede namens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de antwoorden op vragen van het lid Brinkman (PVV) d.d. 6 april 2009, nr. 2009Z06385.

De minister-president, Minister van Algemene Zaken,

mr.dr. J.P. Balkenende

Vragen


1. Kent u het bericht "Brinkman zaagde aan stoelpoten De Roy"? 1)


2. Is het waar dat de toenmalige directeur van het Kabinet van de Koningin, dhr. Rhodius, dhr. Brinkman heeft verzocht om naar het Bouwfonds te stappen en heeft dat enig verband met dhr. De Roy van Zuydewijn?


3. Is het waar dat de oud-fractievoorzitter van het CDA en huidig voorzitter van Bouwend Nederland, dhr. Brinkman, contacten onderhield met het Bouwfonds over het functioneren van dhr. De Roy van Zuydewijn? Zo ja, wat hielden deze contacten precies in?


1) de Volkskrant, 2 april 2009 http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1175360.ece/Brinkman_zaagde _aan_stoelpoten_De_Roy

Antwoorden


1. Ja


2-3. De Nationale ombudsman heeft terzake een onderzoek aangekondigd. Het rapport van de Nationale ombudsman zal te zijner tijd beschikbaar zijn op grond van artikel 9.36 Algemene wet bestuursrecht.