Ingezonden persbericht


Persbericht

20.434 donateurs dankzij TV uitzending Samen tegen kanker

Amsterdam, 28 april 2009 -
KWF Kankerbestrijding heeft dankzij de TV uitzending '60 jaar Samen tegen Kanker' van afgelopen woensdag maar liefst 20.434 nieuwe donateurs erbij gekregen. De TV uitzending ' 60 jaar Samen tegen Kanker' stond in het teken van het 60 jarig bestaan van KWF Kankerbestrijding en werd gepresenteerd door Ivo Niehe.

Gelukt
KWF Kankerbestrijding heeft zich voor dit jubileumjaar het doel gesteld om 60.000 nieuwe donateurs te werven. Ivo Niehe heeft zich persoonlijk gecommiteerd aan de uitdaging om 1/3 van dit streefgetal binnen te halen tijdens de TV uitzending van 22 april jl. Aansluitend op de uitzending kon Ivo Niehe om 00.30 uur 's nachts trots de tussenstand bekend maken van 18.557 nieuwe donateurs. Na herhaling van de uitzending afgelopen zaterdag staat de teller op 20.434. Een fantastisch resultaat. 'Ik heb mij met hart en ziel voor deze uitzending ingezet want kanker is ook in mijn omgeving een aantal keren zeer dichtbij gekomen. De kans op genezing moet blijven toenemen en daar draagt het werk van KWF Kankerbestrijding aan bij.'

Strijdbare verhalen
Het programma liet bijzondere portretten zien van artsen en patiënten en bekende persoonlijkheden, die hun persoonlijke verhaal vertelden over hoe zij omgaan met kanker. Ook de emotionele getuigenissen van de vele Nederlanders over hun persoonlijke redenen om acties voor KWF Kankerbestrijding te organiseren , waren hartverwarmend, onroerend en hoopgevend tegelijk. Al deze verhalen samen hebben laten zien dat de strijd tegen kanker onverminderd door moeten gaan.

KWF Kankerbestrijding is trots dat 20.434 mensen gehoor hebben gegeven aan de oproep om donateur te worden. Veel Nederlanders hebben de dag na de uitzending nog een brief gekregen met het verzoek om donateur te worden. Het resultaat hiervan draagt bij aan het totaal aantal geworven donateurs.

Jubileumjaar
Zestig jaar geleden, in 1949, werd KWF Kankerbestrijding opgericht in de vorm van het toenmalige Koningin Wilhelmina Fonds. Op dat moment was het gemiddelde overlevingspercentage bij kanker 25%. Dat is anno 2009 gestegen naar 55% (5-jaarsoverleving). Voorlichting, preventie en wetenschappelijk onderzoek hebben daaraan bijgedragen. Toch is de strijd tegen kanker nog lang niet gestreden. Ondanks de verbeterde overlevingskans is kanker doodsoorzaak nummer 1 in Nederland. In dit jubileumjaar zoekt KWF Kankerbestrijding 60.000 nieuwe donateurs die zich bij haar willen aansluiten om samen de strijd tegen kanker ook te blijven voeren.



Ingezonden persbericht