Politie Drenthe

Politie houdt verdachte aan in onderzoek Coevorden

Coevorden, 28-04-2009 o Op dinsdag 28 april 2009 heeft de politie in het onderzoek naar de dood van de 34-jarige Henk Hendriks uit Coevorden een verdachte aangehouden. Het gaat om een man uit Coevorden van 27 jaar. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf, waarbij het slachtoffer om het leven is gekomen. Het onderzoek, dat afgelopen vrijdagmiddag 24 april 2009 is gestart, heeft informatie opgeleverd die geleid heeft tot de aanhouding. Na de aanhouding heeft de politie de woning van de verdachte doorzocht. De komende dagen zal de verdachte worden verhoord.

Het 34-jarige slachtoffer Henk Hendriks werd vrijdagmiddag dood aangetroffen in zijn woning aan de Secretaris Lammersstraat in Coevorden. Meteen na de vondst is de politie een onderzoek gestart, waarbij een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is ingezet. De afgelopen dagen is er een forensisch onderzoek gedaan in en om de woning van het slachtoffer. Daarnaast is er een uitgebreid buurtonderzoek gehouden. Op het lichaam van het slachtoffer is sectie verricht. De uitslag hiervan heeft het vermoeden bevestigd dat Hendriks door een misdrijf om het leven is gekomen. Nadere mededelingen hierover worden in het belang van het onderzoek niet gedaan.

Wilt u meer informatie over dit berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.