Gemeente Anna Paulowna

Stichting Welzijn Ouderen gaat opnieuw rollators keuren

Stichting Welzijn voor Ouderen Anna Paulowna heef opnieuw een ochtend georganiseerd voor rollator gebruikers. Deze keer in Breezand. Iedere gebruiker kan zijn of haar rollator laten keuren op vrijdagmorgen 08 mei vanaf 10.00 tot 11.30 uur in het woonzorgcomplex âDe Carrouselâ. De keuringskosten komen voor rekening van de firma Revatech die de controle gratis zal uitvoeren, maar geconstateerde defecten dienen voor eigen rekening te worden gerepareerd.
Gezien de vaak grote belangstelling zal er op volgorde van binnen komst worden gewerkt. Tijdens het wachten wordt een kopje koffie/thee aangeboden door SWO.

Regelmatig afstellen is nodig

De rollator is voor veel ouderen een uitkomst. Ze bieden de gebruiker de broodnodige steun tijdens het lopen en kunnen ook dienen als tijdelijke zitplaats. Daarnaast is er plaats voor een paar boodschappen. Geen wonder dat het hulpmiddel steeds meer aan populariteit wint. Maar er wil nog wel iets misgaan met de afstelling van de rollator. Dat gebeurt heel geleidelijk, zodat de gebruiker vaak niets in de gaten heeft:

Â

* de gebruiker raakt aan het apparaat gewend en merkt niet dat zijn loophouding in de loop van de tijd verandert;
* de afstelling heeft te lijden van de oneffenheden op straat;
* ook kan het gebeuren dat de gebruiker een andere lichaamshouding begint aan te nemen, en die past dan wellicht weer niet bij de rollator;

* verder komt het zelfs voor dat de remmen niet meer voldoende werken zonder dat de gebruiker dat in de gaten heeft.

Â

Dit alles heeft het bestuur van SWO doen besluiten om opnieuw een keuringsochtend te organiseren. De aandacht moet zich daarbij natuurlijk vooral richten op de technische staat van het looprek op wielen, maar ook zal aandacht worden besteed aan de loophouding van de gebruiker. Ook zal er een Mensendieck-therapeute aanwezig zijn voor houdingadvies.

Nieuws