Stadsdeel Zeeburg


---

Uitbreiding betaald parkeren met Zuidbuurt Steigereiland

Persbericht

28 april 2009
Per 1 oktober 2009 komt er betaald parkeren in de Zuidbuurt van het Steigereiland.
Op het overzichtskaartje is het gebied aangegeven. Dit besluit van het Dagelijks Bestuur wordt besproken in de Commissie Fysiek op 11 mei a.s.

IJburg groeit snel. In de nieuwe gebieden neemt de parkeerdruk toe. Met het uitgeven van parkeervergunningen en het plaatsen van parkeerautomaten wordt het parkeren in goede banen geleid.

Stadsdeelwethouder Dennis Straat: "Het besluit om op heel IJburg betaald parkeren in te voeren is al in 2005 genomen. Nu is de Zuidbuurt van het Steigereiland aan de beurt. Het betaald parkeren is een noodzakelijke maatregel om de toegenomen parkeerdruk in dit deel van IJburg te reguleren."

Op IJburg wordt per adres maximaal één bewonersvergunning uitgegeven. Bewoners die een eigen parkeerplaats hebben, bijvoorbeeld in een garage, krijgen geen parkeervergunning voor op straat. Voor bedrijven gelden andere regels.
De parkeervergunning voor bewoners kost in 2009 EUR 14,60 per maand, voor bedrijven EUR 23,36 per maand. Bezoekers betalen bij de automaat EUR 2,40 per uur. Het betaald parkeren gaat gelden van maandag tot en met zaterdag, van 9.00 uur tot 19.00 uur.

Meer informatie is te vinden op de website van stadsdeel Zeeburg: www.zeeburg.amsterdam.nl. Doorklikken naar > Informatie over Zeeburg > Verkeer en parkeren.


---