Negentig varkenshouders fietsen tegen kanker.

28/04/2009 13:48

Imagro

Zondag 26 april fietsten negentig wielrenners uit de varkenshouderij mee met Big Challenge 2009. Ze hebben deze dag gezamenlijk ruim 1800 euro voor het kankeronderzoek bij elkaar gefietst. De wielrenners startten in de Twan Poels Classic vanuit het Limburgse Ottersum en reden routes variërend van 65 tot 140 km.

"Dit is echte PR voor de sector. Varkenshouders die fietsen voor een goed doel. Het geeft een enorm goed gevoel dat er zoveel zijn die zich willen inzetten. Daar doe ik het voor," vertelt een enthousiaste Herman Houweling.

Herman is initiatiefnemer van Big Challenge 2009. Hij heeft ongeneeslijk darmkanker. Zijn wens is om 100.000 euro te verzamelen voor het kankeronderzoek met hulp van ondernemers in de varkenshouderij. Hij heeft zelf jaren in de varkenssector gewerkt en vindt het een uitdaging om samen met zijn relaties in deze sector aan een goed doel te werken.

Hij heeft inmiddels ruim 93.000 euro verzameld. Sinds zondag is dit bedrag flink gegroeid. De wielrenners uit de varkenshouderij hebben daaraan bijgedragen. Daarnaast zijn diverse voerleveranciers belangrijke sponsors. Zo fietsten tien wielrenners mee van Boerenbond Deurne. Hendrix UTD uit Boxmeer overhandigde bij de start van de Twan Poels Classic een cheque van 5000 euro aan Big Challenge 2009.

Daarnaast sponsorde de Publiekscampagne Varkenshouderij van onder andere LTO Nederland de deelnemende renners: iedereen die de tocht uitreed, ontving een T-shirt met daarop de website van de publiekcampagne www.varkensenzo.nl. Een site waar bezoekers kennis kunnen maken met de varkenshouderij en met de bedrijven en gezinnen van individuele varkenshouders. Vakblad Varkens zorgde ervoor dat alle BIG Challenge-deelnemers voorzien werden van een bidon.

Het eindbedrag van 100.000 euro wil Herman bij de beklimming van de Alpe d'Huez bij elkaar hebben. Daarvoor doet hij mee aan de Alpe d'Huzes, een jaarlijks evenement waar (ex-)kankerpatiënten gesponsord zes keer de berg op fietsen. Het ingezamelde bedrag komt compleet ten goede aan het kankeronderzoek.

Bijdragen en informatie

Belangstellenden die samen met de varkenshouderij iets tegen kanker willen doen, kunnen op de website www.bigchallenge2009.nl ook zien hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan Houweling's missie. Op diezelfde website is meer informatie te vinden over de BIG Challenge. Meer informatie over het wielerevenement Alpe d'HuZes is te vinden op de website www.opgevenisgeenoptie.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.imagro.nl