Gemeente Westervoort

Samenwerking professionele inkoop in de Liemers

De vier Liemerse gemeenten Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar gaan hun krachten op het gebied van de professionele inkoop bundelen. Dat hebben de vier colleges op 28 april jl. besloten.

Op 18 mei aanstaande ondertekenen de burgemeesters van de vier gemeenten een samenwerkingsovereenkomst Professionele Inkoop. Deze overeenkomst heeft als beoogd resultaat het inzetten van een professioneel team van inkoopadviseurs voor de vier gemeenten. Het team wordt flexibel ingezet, waarbij de belangrijkste taken liggen op het vlak van het professionaliseren van de inkoop (waaronder de aanbestedingen) en de advisering c.q. begeleiding van bestuurders en medewerkers.

De vier gemeenten zien grote voordelen in het instellen van een gezamenlijk inkoopteam. Door waar mogelijk gezamenlijke aanbestedingstrajecten te doen, kan een kostenvoordeel en efficiencyvoordeel bereikt worden. Daarnaast ontstaan er ook voor de bedrijfsvoering belangrijke voordelen, zoals meer flexibiliteit, kennisdeling en de mogelijkheid tot specialisatie.

Door de colleges van de vier gemeenten is uitgesproken dat er wel ruimte moet blijven voor het maken van eigen keuzes binnen de eigen gemeente.

Dorpsplein 1 6931 CZ; P: Postbus 40 6930 AA; T: (026) 3179911; F: (026) 3113623 E: gemeente@westervoort.nl