Cultuurfonds kent 423.000 euro toe aan uitzonderlijke projecten

28/04/2009 14:18

Stichting Prins Bernhard Cultuurfonds

Amsterdam, 28 april 2009. Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft 423.000 euro toegekend aan vier bijzondere projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud. Mede dankzij de inkomsten uit de BankGiro Loterij en de Lotto is het Cultuurfonds in staat om jaarlijks een aantal markante projecten te steunen met extra hoge bijdragen. De begunstigden zijn ditmaal het Letterkundig Museum, het Biografisch Portaal van Nederland, Theaterfestival Boulevard en Natura Artis Magistra.

Stichting Letterkundig Museum, Den Haag

Project: ontwikkelen van een nieuw Kinderboekenmuseum voor kinderen van drie tot dertien jaar, dat hen stimuleert om meer te lezen en zelf verhalen te bedenken.

Bijdrage van Cultuurfonds: 100.000 euro (mede dankzij het D/M Fonds)

Stichting Biografisch Portaal van Nederland, Den Haag

Project: digitale ontsluiting via één website van bestaande, maar verspreid aangeboden biografische gegevens over beroemde en minder beroemde Nederlanders.

Bijdrage van Cultuurfonds: 100.000 euro

Stichting Theaterfestival Boulevard, Den Bosch

Project: realisatie van een spraakmakend internationaal straattheater- en muziekprogramma tijdens de 25e editie van Theaterfestival Boulevard in Den Bosch van 13 tot en met 16 augustus 2009.

Bijdrage van Cultuurfonds: 100.000 euro

Stichting Natura Artis Magistra, Amsterdam

Project: restauratie van het Apenhuis (rijksmonument) en het Vogelhuis (gemeentelijk monument) in dierentuin Artis. Tevens restauratie van het Westerman Monument, het beeld ter ere van de voornaamste oprichter van het Genootschap Natura Artis Magistra.

Bijdrage van Cultuurfonds: 123.000 euro (mede dankzij het Jacob Claij Fonds, het De Bijll Nachenius Fonds, het Pfältzer-Birnie Fonds, het Van Enter-Westerman Holstein Fonds, het De By-van der Heijden Fonds, het Wim Huijskens en Johanna Boon Fonds en het Mr. Jan Willem Baerveldt Fonds)

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland - op grote en op kleine schaal. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent moedigen wij aan met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit de BankGiro Loterij en de Lotto kunnen wij jaarlijks ruim 3.500 projecten en personen ondersteunen.





http://www.cultuurfonds.nl

http://www.cultuuurfonds.nl