Regionaal convenant mhbo bevordert doorstroom HRM-opleidingen

28/04/2009 14:29

ROC van Amsterdam

De opleiding Juridische Dienstverlenging P? (Personeel & Arbeid) van het ROC van Amsterdam heeft samen met de HRM-opleidingen van de Hogeschool van Amsterdam en Hogeschool INHolland een convenant in voorbereiding dat voorziet in een succesvolle doorstroom van mbo-studenten naar het hbo. Het betreft hier de doorstroom van mbo-studenten die een opleiding op het gebied van Personeel & Arbeid volgen.

Het convenant beoogt de kwaliteit en kwantiteit van de doorstroom vanuit de mbo-opleiding naar de hbo-opleidingen te versterken.

Op 6 mei aanstaande wordt het convenant tussen de drie partijen getekend bij The College Hotel in Amsterdam.

Gestructureerde doorstroom

Centraal in het traject staan een goede, solide voorbereiding van de mbo-student en aansluiting op de hbo-vervolgopleiding. Bijzondere aandacht wordt daarbij besteed aan het maken van een goede studiekeuze en studieduurverkorting. Dit initiatief biedt de ROCvA mbo-studenten Juridische Dienstverlening P?, de mogelijkheid na het succesvol afsluiten van een speciaal driejarig mhbo-programma, door te stromen naar een driejarig HRM-vervolgtraject. Dit vervolgtraject kan zowel bij Hogeschool INHolland, als bij de Hogeschool van Amsterdam gevolgd worden.

Het mhbo-programma kan in zes jaar gevolgd worden en gaat in september 2009 van start.

Gezamenlijke ontwikkeling leer- en werkmaterialen

Direct vanaf de start wordt gewerkt met hbo-leer- en programmamaterialen. Deze materialen zijn gezamenlijk met de drie partijen ontwikkeld. Bovendien wordt gezamenlijk de focus gelegd op oriëntatie op het hbo en ingezet op een ontwikkelings-assessment ten behoeve van de doorstroom. Daarnaast hebben partijen afspraken gemaakt over docentenuitwisseling en deskundigheidsbevordering op het gebied van doorstroom.

Het ROC van Amsterdam (ROCvA) is zeer innovatief en heeft nauwe banden met het werkveld. Intensieve samenwerking is er met o.a. Schiphol in het Schiphol College, met The College Hotel, een viersterren hotel in Amsterdam Zuid en met Johan Cruijff in het Cruyff College voor topsporters. Er zijn vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Hoofddorp. Aan het onderwijs nemen ruim 26.000 mbo-studenten deel, 1800 vmbo-leerlingen en ca.10.000 volwassenen. Het ROC van Amsterdam leidt op voor nagenoeg alle beroepsrichtingen - van vliegtuigmonteur en banketbakker tot hotelmanager en verpleegster. Het ROC van Amsterdam is één van de 42 roc's die ons land telt. Er is een nauwe samenwerking met ROC Flevoland.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://WWW.ROCVA.NL