Gemeente Waddinxveen


Bruidspaar Benders-van der Schee viert zestig jarig huwelijk

Loco-burgemeester Wiebrand Dijksterhuis heeft op maandag de 27 april een bezoek gebracht aan het bruidspaar Benders-van der Schee, om hen te feliciteren met hun zestig jarig huwelijk.

Mevrouw is geboren op 16-6-1920 te Alphen aan den Rijn, meneer op 28-5-1924 te Boskoop.

Toen meneer 5 jaar was is hij verhuisd naar Waddinxveen, mevrouw heeft tot aan haar trouwen in Alphen aan den Rijn gewoond. Ze hebben drie zonen, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. De gezondheid van mevrouw is wat minder, meneer is nog helemaal tiptop in orde.

Â

Toen meneer 14 was is hij gaan werken op een tuin in Boskoop. In 1943 moest hij naar Duitsland om daar te werken in een fabriek, in 1945 kwam hij terug.

Hij wilde toen niet meer op de tuin, dus is hij gaan werken bij een boer (aardappels, bieten). Daarna heeft hij, tot de gasfabriek weg ging, gewerkt als los werkman in de gasfabriek. Zijn zus werkte daar ook en via haar werd hij gevraagd daar te komen werken.

Tot aan zijn pensioen heeft de heer Benders bij de plantsoenendienst van de gemeente Waddinxveen gewerkt, begonnen als hulp en opgeklommen tot werkopzichter.

Â

Meneer heeft van zijn 62ste tot aan zijn 81ste geschaatst in Den Haag op de ijsbaan, toen vond zijn vrouw het welletjes en te gevaarlijk gezien zijn leeftijd. Fietsten deed het echtpaar ook veel en graag. Nu is meneer iedere middag op zijn volkstuin te vinden.

Â

Mevrouw heeft in haar huwelijk als werkster gewerkt bij particulieren en als laatst ook bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Echt hobbyâs heeft ze niet.