Gemeente Waddinxveen


Bonenakker beste klimaatstraat van Waddinxveen

Op dinsdag 28 april tussen 15:30 en 16:00 uur reikt Wiebrand Dijksterhuis, wethouder milieu de prijs voor de beste Klimaatstraat van Waddinxveen uit aan de bewoners van de Bonenakker. Met deze prijs gaat de Bonenakker op 16 mei, de Nationale Klimaatstraatfeestdag, een buurtfeest organiseren in het kader van het klimaat.

Deze uitreiking vindt plaats in het kader van het Nationale Klimaatstraatfeest. Vanaf eind oktober 2008 tot eind april 2009 hebben straten in heel Nederland energie bespaard in het kader van Het Nationale Klimaatstraatfeest. In Waddinxveen hebben acht straten meegedaan. De Bonenakker heeft de prijs beste klimaatstraat van Waddinxveen gewonnen na een spannende strijd met de Troelstrahoeve (met wethouder Dijksterhuis als actieve deelnemer).

De Bonenakker wordt beloond door de gemeente Waddinxveen met een cheque van ⬠500. Ook het Platform Duurzaam Waddinxveen, een platform van betrokken burgers die zich inzetten voor duurzame ontwikkeling van Waddinxveen, beloont de bewoners van Bonenakker voor hun inzet.

Â

De boodschap achter het Klimaatstraatfeest is dat we klimaatverandering alleen kunnen stoppen als iedereen zân steentje bijdraagt. Door energie te besparen of door te kiezen voor duurzame energie. Er zijn straten die grote buurtacties hebben opgezet, zoals een energiemarkt. Maar ook met hele eenvoudige maatregelen is er veel energie te besparen, dat heeft de Bonenakker de afgelopen maanden ondervonden: het inzamelen van oud papier, een zandloper bij de douche of de was buiten drogen als het mooi weer is, is niet veel werk, maar het levert wel degelijk wat op.Â

Â

Met 12.770 punten staat de Bonenakker landelijk op nummer 98 van de in totaal 3.287 klimaatstraten in Nederland. Daarmee heeft de Bonenakker ook een prijs in de wacht gesleept voor de 500 beste klimaatstraten van Nederland. Ook de Troelstrahoeve staat in de landelijke top 500, en wel op nummer 206.

Â

Â

Waddinxveen, 24 april 2009

Klimaatstraatfeest Waddinxveen