Waterschap Regge en Dinkel


Opening regentonactie gemeente Enschede

Publicatiedatum : 28 april 2009

Sinds maandag 27 april vangt wethouder Jelmer van der Zee de regen in zijn eigen ton. Daarbij ontving hij van onze bestuurder Jaap Hos nog eens 100,- EURO voor het afkoppelen van de regenpijp van de riolering. We hopen dat anderen zijn voorbeeld volgen.

Het plaatsen van de regenton is het startsein voor de tweede regentonactie in de gemeente Enschede. Bewoners krijgen 10,- EURO korting van de gemeente bij de aanschaf van een regenton. Bovendien kan men zijn ton voor een gereduceerd bedrag vakkundig laten aankoppelen door de DCW, het leerwerkbedrijf van de gemeente. De regentonactie loopt tot eind oktober 2009. Kijk voor meer informatie op: www.doegroendatscheelt.nl.

Opvangen van regenwater levert 100,- EURO op

Als de regenton het water rechtstreeks opvangt van de regenpijp, ontvangt de initiatiefnemer ook nog eens 100,- EURO subsidie van het waterschap Regge en Dinkel. Deze regeling geldt niet alleen voor de gemeente Enschede, maar ook voor de particulieren van onze andere gemeenten. Kijk ook op www.wrd.nl/afkoppelen.

Duurzaam en handig

Wie een regenton heeft, draagt bij aan milieubewust watergebruik. Met een regenton kan iedereen regenwater afkoppelen van de riolering en hiermee het watersysteem helpen reguleren. Het water uit de regenton kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor planten in de tuin of voor het bijvullen van de vijver.