Qurius NV

Geslaagde 2e editie van het seminar `Het nieuwe werken voor zakelijke dienstverleners'

Op donderdag 23 april 2009 organiseerden Qurius en Assistance Software wederom het seminar `Het nieuwe werken voor zakelijke dienstverleners'. Doel van dit seminar was om Assistance PSO for Microsoft Dynamics nog meer onder de aandacht te brengen, als standaard ERP-oplossing voor zakelijke dienstverleners. Het evenement vond plaats op de sfeervolle locatie Inn Style te Maarssen, gelegen in een prachtig natuur- en watergebied.

Alleen al de locatie was er één om niet te vergeten: Inn Style is een stijlvol en modern ingericht complex. Zalen met namen als Veen, Water en Zand, de sfeervolle moderne inrichting en de houten veranda aan het water zijn gecreëerd met een knipoog naar de natuur. Ruim 50 mensen van meer dan 40 organisaties hadden tijd vrij gemaakt om zich te laten informeren over Assistance PSO for Microsoft Dynamics. Diverse architectenbureaus, ingenieursbureaus, consultancybedrijven, adviesorganisaties, researchorganisaties en andere zakelijke dienstverleners waren geïnteresseerd in het programma.

Henk Woltjes, Business Unit Manager PSO bij Qurius en Frank van der Woude, Directeur Qurius Nederland, trapten de dag af door een introductiepresentatie te verzorgen over Qurius en haar missie om de totaalaanbieder te blijven op het gebied van geïntegreerde Microsoft-oplossingen. Hierna lichtte gastspreker Heleen van Offenbeek, Directeur Microsoft Business Solutions, de visie van Microsoft op `Het Nieuwe Werken' toe. Een visie over hoe nieuwe technologieën werknemers productiever en vitaler maken. Omdat Microsoft in haar nieuwe kantoor volledig met `Het Nieuwe Werken' aan de slag is gegaan, kon Heleen volop gebruik maken van praktijkvoorbeelden om zodoende uit te leggen hoe zakelijke dienstverleners hiermee voordeel kunnen behalen.

Tijdens de demonstratie van Assistance PSO for Microsoft Dynamics door Martijn van der Hoeden, directeur van Assistance Software, werd de zaal op een heldere manier geïnformeerd over deze rolgebaseerde en volledig geïntegreerde oplossing. Een van de onderscheidende vermogens van de oplossing is de zogenaamde "user interface". Die is door zijn `Outlook-uitstraling' en `Outlook-werking' zeer herkenbaar en wordt door menig nieuwe gebruiker snel geaccepteerd. Martijn liet alle entiteiten van Assistance PSO for Microsoft Dynamics de revue passeren en toonde aan hoe eenvoudig de software is in gebruik en dat het "out-of-the-box" geïntegreerd werkt. Assistance PSO for Microsoft Dynamics ondersteunt de volgende functionele deelgebieden;

Functioneel deelgebied Component

Sales en marketing
Microsoft Dynamics CRM
Projecten- en urenregistratie Assistance PSO Document-, kennisbeheer en portals Microsoft SharePoint

Financiële administratie
Microsoft Dynamics AX of NAV
Personeelsmanagement (HRM) Assistance HRM

De veranda, direct gelegen aan de Maarsseveense plassen, was speciaal voor deze dag omgetoverd tot een informatiemarkt. Tijdens en na de lunch kon men zich daar elk moment laten informeren over de componenten van Assistance PSO for Microsoft Dynamics. Tevens ging na de lunch het specifieke parallelsessieprogramma van start. Elk onderdeel van de oplossing werd ook hier weer uitgebreid vertegenwoordigd en toegelicht. Na een korte pauze vond de laatste presentatie van de dag plaats. Namens Qurius-klant Eiffel kwam Directeur Innovatie en Business Development, Ton Hegeman, vertellen over het implementatietraject bij Eiffel. Hierbij gaf Ton onder andere antwoord op de vraag; `Wat is de X bij het implementeren van een geïntegreerde ERP-oplossing?'. De dag werd afgesloten met een borrel! Dat het een geslaagde dag was blijkt uit enkele reacties van bezoekers: `Een zeer informatieve dag', `Goed georganiseerd' en `Hier wil ik meer over weten'.

Wilt u de volgende editie bijwonen? U kunt zich hier aanmelden voor het seminar op 8 oktober 2009.