Gemeente Someren



PC-regeling kinderen groep 8 basisonderwijs en/of voortgezet onderwijs

De PC-regeling is bedoeld voor inwoners van de gemeente Someren:
* met een minimuminkomen (=115% van de toepasselijke bijstandsnorm) en

* een vermogen beneden de vermogensgrens, die
* een inwonend kind hebben in groep 8 van het basisonderwijs en / of het voortgezet onderwijs, en die

* niet eerder een vergoeding voor een computer hebben gehad van de gemeente Someren.

Hoogte van de bijdrage
De eenmalige financiële bijdrage voor de aanschaf van een nieuwe computer (inclusief printer) is maximaal 750,--. Een gezin kan slechts eenmalig gebruikmaken van de regeling, ongeacht het aantal kinderen. Mensen met een inkomen van 115% tot 120% van de toepasselijke bijstandsnorm komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van 50%.

Voorbeeld
Een een-oudergezin met een inkomen van 1.300,-- netto per maand (inclusief vakantiegeld) en een vermogen beneden 10.910,-- kan bovengenoemde maximale vergoeding krijgen. Indien het inkomen 1.350,-- netto per maand (inclusief vakantiegeld) bedraagt en het vermogen beneden 10.910,-- blijft kan men een vergoeding van 50% krijgen.

Informatie
Voor verdere informatie kunt u terecht bij de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling:

* inloopspreekuur loket Sociale Zaken, elke werkdag van 9.00 tot 10.30 uur;

* telefonisch spreekuur, elke werkdag van 11.00 tot 12.00 uur: telefoon 0493-494888.

Terug naar boven>>

Onderzoek naar verbetering verkeerveiligheid Postelstraat

De verkeersveiligheid van het langzame verkeer (fietser en voetganger) in de Postelstraat is de laatste jaren sterk afgenomen. De combinatie van de smalle straat, het parkeren, het vele laden en lossen veroorzaakt deze onveiligheid. Om die reden wil de gemeente Someren een onderzoek uitvoeren. Dit onderzoek moet leiden naar concrete maatregelen om de verkeersveiligheid op korte termijn te verbeteren. Tevens wordt een doorkijk gemaakt naar de toekomst om te kijken hoe het winkelklimaat beter kan worden.

Om inzicht te krijgen in de problematiek worden diverse verkeersonderzoeken uitgevoerd. Een parkeeronderzoek geeft inzicht in de parkeerproblemen en een tellening van het verkeer geeft een goed beeld van de verkeersdruk en verkeersstromen. Op basis hiervan worden maatregelen uitgewerkt, zoals bijvoorbeeld het invoeren van een parkeerschijfzone (maximaal 2 uur parkeren met een parkeerschijf) en het instellen van éénrichtingsverkeer in de Postelstraat. Door dergelijke maatregelen moet de verkeersveiligheid voor de kwetsbare verkeersdeelnemer verbeterd worden. Voordat deze maatregelen worden ingevoerd is het uiteraard belangrijk om te weten wat de effecten zijn van deze maatregelen op de omgeving. Zodoende kunnen ook maatregelen genomen worden om problemen op andere plaatsen te voorkomen.

Tijdens de uitwerking van de maatregelen worden ook de OVS en de Wijkraad betrokken om draagvlak te verkrijgen onder de belanghebbenden. Resultaten van het verkeersveiligheidsonderzoek zijn naar verwachting in augustus beschikbaar. Via de gemeentepagina en de website zijn de ontwikkelingen te volgen.

Terug naar boven>>