Gemeente Uithoorn

Intentieverklaring Resmiterrein

28 april 2009

Burgemeester en wethouders hebben besloten in principe medewerking te verlenen aan plannen voor het zogeheten Resmiterrein. Hiervoor is vorige week een intentieverklaring ondertekend tussen ontwikkelaar Phanos en de gemeente.

Phanos heeft het initiatief genomen om een bouwplan te ontwikkelen voor het gebied tussen Marktplein 63 en Wilhelminakade 3. Hier staat al enige jaren het pand van de voormalige winkel Resmi leeg. Het plan gaat uit van sloop van de aangekochte panden. Op de begane grond komen commerciële ruimten (bijvoorbeeld winkels) en parkeerplaatsen. Daarboven worden luxe woningen en jongerenwoningen gebouwd. Uitgangspunt van het bouwplan is het kleinschalige karakter van het gebied, de nieuwbouw zal daar met een speelse opzet op aansluiten.

Nu de intentieverklaring is ondertekend kan een definitief en haalbaar plan worden opgesteld voor de nieuwbouw en de openbare ruimte. Als de gemeente daarmee instemt, wordt een exploitatieovereenkomst gemaakt. De bouw begint naar verwachting in de loop van 2010.

^