Gemeente Lingewaal


Gemeente Lingewaal wil voortvarend aan de slag met projecten

Op 31 maart 2009 heeft in het gemeentehuis van Lingewaal een overleg plaatsgevonden tussen het College van B&W en de raad van bestuur van Kleurrijk Wonen.

Op 31 maart 2009 heeft in het gemeentehuis van Lingewaal een overleg plaatsgevonden tussen het College van B&W en de raad van bestuur van Kleurrijk Wonen.

Daarbij is een aantal punten aan de orde geweest:

Project Leijenburg.

In Heukelum wordt op de locatie van de Leijenburg nieuwbouw ontwikkeld die zal bestaan uit woningen geschikt voor senioren en een steunpunt voor zorgverlening/gezondheidscentrum.

Het accent komt te liggen op huurappartementen. Er wordt door Kleurrijk Wonen nog onderzocht of er interesse is voor koopappartementen.

Kleurrijk Wonen verwacht dat voor de zomer duidelijk is of het plan in deze opzet aan de gemeente en daarna de inwoners kan worden voorgelegd.

Project Poldersekade

In Vuren zijn 12 woningen en een voormalige drukkerij gesloopt. Momenteel vinden de voorbereidingen plaats voor de ontwikkeling van ca. 47 woningen en een steunpunt voor
zorgverlening/gezondheidscentrum. Het is de bedoeling dat in het gezondheidscentrum minimaal de huisarts, de thuiszorg en de fysiotherapeut onderdak vinden.

Kleurrijk Wonen verwacht dat het onderzoek naar de financiële haalbaarheid rond de zomer definitief is afgerond. Vervolgens wordt het plan aan de gemeente en daarna aan de inwoners voorgelegd.

Prestatieafspraken

De gemeente wil samen met Kleurrijk Wonen prestatieafspraken maken voor de komende twee jaar. Hierin gaan partijen afspreken wat zij in de komende twee jaar willen realiseren. Verder heeft het college aan Kleurrijk Wonen gevraagd voortvarend aan de slag te gaan met de herinrichting van de Nieuwe Steeg in Herwijnen.