Artsennet versterkt medici

28/04/2009 15:38

Reed Business

Begin april is Artsennet succesvol gemigreerd naar een volledig nieuw technisch platform van GX. In Artsennet, een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG), participeren zestien gezaghebbende wetenschappelijke- en beroepsorganisaties met achttien websites. 'Naast de Domus Medica, waarin we al met elkaar gehuisvest zijn, zetten we met het nieuwe Artsennet de grootste medische community van Nederland neer', aldus Ben Crul, hoofdredacteur van Medisch Contact en manager van Artsennet.

Grootste online medische community

Met de nieuwe lancering van Artsennet hebben KNMG en Elsevier Gezondheidszorg het fundament gelegd voor de grootste medische online community in Nederland. De statistieken liegen er niet om; 1,5 miljoen pageviews per maand en 213.000 unieke bezoekers per maand. Artsennet bereikt 40.000 van de in totaal ruim 70.000 artsen in Nederland. In de artsenportal participeren intussen zestien gezaghebbende wetenschappelijke- en beroepsorganisaties met achttien websites. En nieuwe medische organisaties melden zich.

Ben Crul: 'Door het grote aantal deelnemende organisaties is Artsennet een eenheid in verscheidenheid. Op Artsennet kun je met de single sign on (je hoeft maar één keer in te loggen) elkaar heel makkelijk vinden. Alle participantensites staan namelijk op hetzelfde technische platform en er is een nieuw uniek ledenbeheersysteem, waardoor artsen met een muisklik bij andere organisaties kunnen kijken.'

Op het vernieuwde Artsennet komt alles samen wat artsen helpt hun werk goed te (blijven) doen. Artsennet biedt betrouwbare wetenschappelijke en vakinformatie, actuele nieuwsberichten, opinies en discussies.

Kennis delen

Op Artsennet kunnen de deelnemende wetenschappelijke en beroepsorganisaties nu meer kennis met elkaar delen en elkaar beter informeren. De vacaturebank - ArtsennetBanen.nl -is volledig vernieuwd evenals het overzicht van online nascholingsmodules die de deelnemende organisaties van Artsennet aanbieden. Uniek is het archief met alle nummers van Medisch Contact vanaf de Tweede Wereldoorlog, in digitale vorm.

Verenigde kracht

Samen met Elsevier Gezondheidszorg, de uitgever van Artsennet en Medisch Contact, zijn de KNMG en zestien deelnemende organisaties in 2007 gestart met de voorbereidingen. Paul Emons van Elsevier Gezondheidszorg en uitgever van Artsennet: 'Het is onze gezamenlijke ambitie om de grootste artsen-community van Nederland te bouwen. Waar de KNMG beschikt over veel inhoudelijke kennis en kunde, zijn wij sterk in het ontsluiten en uitgeven van die informatie via innovatieve internet oplossingen.'

IT-projectorganisatie J-Merce inventariseerde de wensen en eisen van de webredacties van de deelnemende organisaties. Op basis hiervan is Artsennet ontworpen en gebouwd door GX. Crul: 'Zowel voor, als achter de schermen is de gebruiksvriendelijkheid van Artsennet enorm toegenomen.' Met het contentmanagementsysteem GX WebManager kunnen de webredacties nu heel snel content plaatsen en aanpassen.' Naast deze inventarisatie nam J-Merce ook een groot deel van de contentmigratie voor zijn rekening. Het programmamanagement lag ook in handen van J-Merce in de persoon van Raj Singh. Singh: "J-Merce fungeerde als 'lijm' tussen de verschillende partijen om tot een succesvolle oplevering te komen. De succesformule die wij hanteren (KISS: Keep It Simple Stupid) heeft opnieuw zijn waarde meer dan bewezen".

En de ingezette ontwikkelingen gaan in volle vaart door. Artsen beschikken straks over een personal dashboard waarmee ze Artsennet naar eigen inzicht kunnen inrichten. Crul: 'Iedereen haalt voordeel uit Artsennet. Omdat de participanten gezamenlijk optrekken, hoeven zij niet afzonderlijk nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen om gebruik te maken van de modernste online tools. Artsen en studenten geneeskunde hebben met Artsennet 2.0 een toegankelijk crossmediaal platform gekregen dat hen vakmatig helpt. Met betrouwbare informatie van gezaghebbende medische organisaties. Artsennet versterkt.'

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.artsennet.nl

http://www.reedbusiness.nl