Stadsdeel Amsterdam Centrum


Eerste uitblaasdag op Marineterrein groot succes

28 april 2009

Stadsdeel Centrum kijkt terug op een geslaagde uitblaasdag op het Marine Etablissement Amsterdam/Kattenburg. Op 24 april kregen de kinderen uit groep 8 van de basisscholen in de binnenstad deze uitblaasdag aangeboden. Ze mochten de hele ochtend sporten (stormbaan, kanoën, touwklimmen) op de laatste dag van de Nationale Sportweek, waarin in heel Nederland sport centraal staat.
Dagelijks bestuurder Wil Codrington: ik wil de Marine hartelijk bedanken voor de gastvrijheid op deze unieke locatie midden in de binnenstad. Het decor en de sfeer waren fantastisch. Dit vraagt om méér.

Uitslagen

Uitblaastrofee:

1. St. Aloysiusschool 8b

2. St. Aloysiusschool 8a

3. Basisschool Oostelijke Eilanden 8a

4. OBS De Burght 8a

5. Dr. E. Boekmanschool 8a
5. De Pool
7. OBS De Burght 8b
8. Dr, E. Boekmanschool 8b
9. Basisschool Oostelijke Eilanden 8b

Sportiviteitsklassement:

1. De Pool

2. Basisschool Oostelijke Eilanden 8b
2. OBS De Burght 8a
4. Basisschool Oostelijke Eilanden 8a
4. St. Aloysiusschool 8b
4. St. Aloysiusschool 8a
4. Dr. E. Boekmanschool 8b
4. Dr. E. Boekmanschool 8a
9. OBS De Burght 8a

Kindersportdag idee D66
In de gemeenteraad is twee jaar geleden een motie aangenomen om de marinekazerne (die in bezit is van het Ministerie van Defensie) bij de stad te voegen en te bebouwen. Toen heeft D66 contact opgenomen met de commandant om te vragen wat zijn ideeën waren om een bijdrage te leveren aan de stad; bijvoorbeeld via een sportdag voor kinderen. Nadat de toestemming van het Ministerie van Defensie hiervoor kwam, heeft D66 dit idee verwerkt in haar sportnotitie en deze ingeleverd bij het stadsdeel.