Provincie Utrecht

Provincie Utrecht op de kaart met evenementen

28-4-2009 -

Het college van GS wil de provincie Utrecht onder de aandacht brengen met een serie aansprekende evenementen. De bezoekersstroom die daarmee op gang komt, is immers goed voor de Utrechtse economie en het toerisme. Reden voor het college om sinds 2008 een evenementenbeleid uit te voeren. Voor de organisatie van vier beelbepalende evenementen in de provincie Utrecht wordt 100.000 euro uitgetrokken.

Dutch Food Valley Classic
De Dutch Food Valley Classic kan de komende drie jaar rekenen op een jaarlijkse provinciale bijdrage van 25.000 euro. Deze wielercours bestaat inmiddels 22 jaar en is na de Amstel Gold Race de belangrijkste eendagswedstrijd voor wielrenners in Nederland. De klassieker gaat voor een groot gedeelte door de provincie Utrecht en trekt meer dan 110.000 bezoekers. Gezien de bijzondere betekenis van deze sportieve happening voor het gebied wil het college de naam van de provincie Utrecht langere tijd verbinden aan dit evenement.

Museumnacht
De Museumnacht die op 30 mei in de stad Utrecht wordt gehouden krijgt 25.000 euro provinciale subsidie. De Museumnacht staat dit jaar in het teken van voorstellingen die door jonge kunstenaars zijn gemaakt. De verwachting is dat dit evenement nieuw publiek aantrekt; waarschijnlijk 10.000 bezoekers die vooral bestaan uit studenten, jongeren en dagtoeristen.

United Jeugd Cup
Voor het eerst is de provincie Utrecht in augustus 2009 het toneel van de United Jeugd Cup, een internationaal jeugdvoetbaltoernooi voor jongens van 12 jaar. Jonge talenten uit Engeland, Nederland en Duitsland ontmoeten elkaar op het voetbalveld. Het programma is nog in voorbereiding; de organisatie knoopt ook contacten aan met de jeugdafdelingen van gerenommeerde clubs als AC Milan en Real Madrid. De provincie Utrecht ondersteunt dit evenement met een bijdrage van 25.000 euro.

Overige evenementen die de provincie Utrecht subsidieert zijn een promotiecampagne voor de Design Biennale "Utrecht Manifest" en een bijdrage aan de ontwikkeling van een episode-film over Utrecht, met medewerking van top regisseurs als Alex van Warmerdam en Lars von Trier.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196