Gemeente Lopik

Bestemmingsplan Bedrijventerrein De Copen

Vanwege de wettelijke eis om eens in de tien jaar bestemmingsplannen te herzien en het beleid van de gemeente Lopik moet het bestemmingsplan van Bedrijventerrein De Copen worden herzien. In het nieuwe bestemmingsplan worden de regels voor het bestaande gedeelte van het bedrijventerrein geactualiseerd en zijn de actuele beleidsontwikkelingen voor ruimtelijke ordening opgenomen. Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan vast te stellen.

Het vrachtwagenparkeerterrein is noodzakelijk om de bebouwde kom en het landelijk gebied te vrijwaren van geparkeerde vrachtwagens. De bestaande voorzieningen zijn ontoereikend vanwege de ligging, beperkte grootte en ontbrekende veiligheid. Ter hoogte van het vrachtwagenparkeerterrein is het via een wijzigingsbevoegdheid mogelijk een verkooppunt voor motorbrandstoffen te realiseren. Aan de westzijde van het vrachtwagenparkeerterrein zijn water en een groenstrook opgenomen ter compensatie van de toename aan oppervlakte-verharding. Aan de zuidzijde van het plangebied is een geringe uitbreiding opgenomen.

Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan vast te stellen. Het bestemmingsplan zal binnen twee weken na de vaststellingsdatum gedurende zes weken ter inzage worden gelegd. Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de inzagetermijn, tenzij door belanghebbende in een beroepsprocedure bij de Raad van State schorsing wordt aangevraagd tegen het vaststellingsbesluit.