Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 28-04-2009

Mannen aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Maandagochtend hield personeel van een supermarkt een man aan op verdenking van winkeldiefstal. De man passeerde de kassa zonder een aantal goederen, waaronder verzorgingsproducten, af te rekenen. Bij elkaar hadden de artikelen een waarde van bijna 75,-. De 28-jarige man uit Schiedam is overgenomen door de politie. Hij bleek geen
identiteitsbewijs te kunnen tonen. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij in overleg met het OM in verzekering is gesteld, aangezien hij al vaker is aangehouden voor winkeldiefstal. De verdachte verklaarde dat hij de spullen had weggenomen om ze vervolgens te verkopen.

Even voor het middaguur werd ook aan het Valkeniersplein een
winkeldief aangehouden. De man wilde een tas vol shampoo wegnemen en werd bij de kassa tegengehouden. De man reageerde agressief en wilde er vandoor gaan. Een klant van de winkel heeft de man vervolgens tegengehouden. De politie nam de 50-jarige Bredanaar over. Hij bleek voor een bedrag van ruim 107,- shampoo te hebben weggenomen. Van de winkelier is aangifte opgenomen. De verdachte bleek een veelpleger te zijn en is in verzekering gesteld.

Even voor 12.00 uur werd ook aan de Ginnekenstraat een man aangehouden voor winkeldiefstal. Personeel van de winkel alarmeerde de politie nadat gezien werd hoe een man vijf fietssloten in zijn tast stopte en de winkel verliet zonder te betalen. De sloten hebben een waarde van bijna 100,-. De 45-jarige verdachte uit Breda is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


21 bekeuringen bij snelheidscontrole

CHAAM: De politie hield dinsdag tussen 09.00 uur en 11.00 uur een snelheidscontrole op de Alphensebaan. Door middel van een lasergun werden 21 overtredingen geconstateerd. 15 bestuurders reden in deze
60-kilometerzone meer dan 90 km/u. Van een bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. Deze reed met een snelheid van 126 km/u .

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 28-04-2009 16:22 | © Regio Midden en West Brabant |