RTL Group

Pieter van Vollenhoven in 'RTL Boulevard'

Dinsdag 28 april is in 'RTL Boulevard' een uitgebreid interview te zien met prof. mr. Pieter van Vollenhoven. Peter van der Vorst sprak met hem in Apeldoorn aan de vooravond van zn zeventigste verjaardag. Hij blikt onder meer terug op zijn eerste jaren aan het hof. Ik zat toen niet goed in mn vel, miste zelfvertrouwen. Ook praat hij over de warme band met koningin Juliana en deelt hij zn herinneringen aan het leven op Paleis Soestdijk en gaat hij in op de herbestemming van het paleis. Opmerkelijk is dat Pieter zelf constateert dat zn professionele carrière is opgebloeid nadat hij stopte met het geven van pianoconcerten. Voor veel mensen is het lastig om die twee rollen te scheiden, zegt van Vollenhoven. Aan de ene kant die lichtvoetigheid en aan de andere kant de man die serieus met veiligheidszaken bezig is. Ik snap wel dat mensen daar een probleem mee hebben.

Ook z'n ziekte komt aan bod. Een aantal jaren geleden werd huidkanker bij Van Vollenhoven geconstateerd. Momenteel gaat het goed, al maakt de ziekte hem soms ook angstig. Verder blikt de man van prinses Margriet vooruit op Koninginnedag, waar hij en de rest van de familie naar eigen zeggen ook nu weer ongelooflijk veel zin in hebben.

Uitzending: RTL 4, dinsdag 28 april tussen 18.30 en 19.30 uur.

Website: rtlboulevard.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 - 6718879 of danielle.van.es@rtl.nl.