Gemeente Doetinchem

Persbericht, 28 april 2009

Geen herstel fietsroute langs Baptistenkapel

De geplande aanleg van een tijdelijke fietsroute langs de Baptistenkapel kan geen doorgang vinden. Het fietspad zou tot aan de start van de bouwwerkzaamheden van het Lyceumkwartier tijdelijk in ere worden hersteld. Verdere scheurvorming tijdens de herstelwerkzaamheden aan de fundering van de kapelmuur maken het noodzakelijk dit besluit te nemen.

Vorige week is in opdracht van de projectontwikkelaar van het Lyceumkwartier gestart met de reparatie aan de fundering van de Baptistenkapel. Vandaag is echter gebleken dat de situatie ondergronds minder stabiel is dan aanvankelijk werd aangenomen. Dit heeft geleid tot verdere scheurvorming, waarna de reparatiewerkzaamheden gestaakt zijn. Op advies van de bouwkundig expert van de gemeente heeft de Baptistengemeente de ruimte tijdelijk buiten gebruik gesteld.

Maatregelen
De gemeente heeft de projectontwikkelaar opgedragen per direct een noodstut aan te brengen om verdere verslechtering van de situatie te voorkomen. Voor de uitvoering van deze stabilisatie van de kapelmuur is de ruimte, bestemd voor het fietspad, nodig. Dit heeft tot gevolg dat het herstel van de tijdelijke fietsroute geen doorgang kan vinden. Tevens is busmaatschappij Syntus opgedragen om de snelheid van de bussen in de Burg. Van Nispenstraat nog meer te matigen.