Gemeente Woerden

Woerden Veilig, de horeca doet mee!

28 apr 2009
Vrijdagavond 24 april heeft Wim Groeneweg in `t Bierhuys het eerste gevelbordje opgehangen waarmee horeca, politie en de gemeente aangeven samen het Veilig Uitgaan te bevorderen in de gemeente. Onder grote belangstelling van horecaondernemers, woerdense taxichauffeurs, binnenstadbewoners, politie en vertegenwoordigers van de gemeente is het startmoment gelanceerd om uitvoering te geven aan een pakket van maatregelen om een veiliger uitgaansklimaat te bevorderen.
Bij deze lancering hing wethouder Groeneweg het eerste bordje op met huisregels voor in de horeca.

Op zaterdag 25 april is de werkgroep Veilig Uitgaan om 10.00 uur gestart met het langsbrengen van de bordjes bij alle horecaondenemers in de binnenstad van Woerden.
Het gevelbordje is bij de meeste horecaondernemers bevestigd aan de gevel door de werkgroep. De huisregelbordjes gaan de ondernemers zelf bevestigen. De bordjes nog niet zien hangen in de binnenstad? Hierbij een eerste impressie. Kijk verder op www.woerden.nl/woerdenveilig.

Taxistandplaats
Vanaf 1 mei staat het eerste taxistandplaatsbord in de binnestad, waarmee Woerden voor een jaar formeel een taxistandplaats heeft om na het stappen op vrijdag en zaterdagnacht veilig naar huis te kunnen. Andere maatregelen volgen deze zomer!