Politie Zuid-Holland-Zuid

Waarschuwing auto-inbraken

Oud-Beijerland, 28-04-2009 o De politie heeft de laatste weken veel aangiften gekregen van auto-inbraken. Zo deden bijvoorbeeld zes benadeelden uit Puttershoek op woensdag 22 april 2009 aangifte van diefstal. De verdachten hebben belangstelling voor waardevolle spullen uit autos. Zo stelen zij onder andere geïntegreerde navigatieapparatuur.

In de nacht van 13 op 14 april 2009 vonden er diefstallen plaats in Zuid-Beijerland. Een alerte bewoner waarschuwde rond 03.45 uur de politie, omdat hij twee personen zag lopen. Agenten gingen direct naar Zuid-Beijerland en hielden daar twee mannen van 21 en 24 jaar aan. De politie vond bij hen spullen terug. Van een iPod en een Nintendo spelletjescomputer kan de politie geen eigenaar vinden. Mensen die deze apparaten kwijt zijn en kunnen aantonen dat ze de eigenaar zijn, kunnen de politie benaderen via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar de afdeling recherche in Oud-Beijerland.

De twee aanhoudingen bewijzen maar weer dat het opletten op verdachte situaties en het doorgeven hiervan zeer nuttig zijn. De politie hoopt daarom ook dat inwoners uit de Hoeksche Waard snel haar bellen. Ziet u mensen daadwerkelijk iets verdachts doen aarzel dan niet en bel met het alarmnummer 112. Heeft u informatie over verdachte situaties of diefstallen geef dat dan door via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).