Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Capelle start pilot inzameling kunststof

Per 1 juli 2009 start de gemeente Capelle aan den IJssel een proef in de wijk 's-Gravenland voor het gescheiden inzamelen van plastic.

Per 1 juli 2009 start de gemeente Capelle aan den IJssel een proef in de wijk 's-Gravenland voor het gescheiden inzamelen van plastic. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Vanaf 1 juli 2009 kunnen de bewoners van de wijk 's Gravenland het lege plastic verpakkingsmateriaal als drankenflesjes, shampoo- en wasmiddelflacons gescheiden wegwerpen. Het plastic wordt verzameld in een speciale plastic doorschijnende afvalzak. De NV MAC zamelt de afvalzakken eens per vier weken in. Bewoners ontvangen een inzamelkalender waarop staat wanneer de afvalzakken worden ingezameld.

Met de proef wil de gemeente de hoeveelheid plastic in de verbrandingsovens en daarmee de uitstoot van CO2 verminderen. Het ingezamelde plastic wordt verwerkt tot grondstof voor nieuwe producten zoals bijvoorbeeld autodashboards en kinderspeelgoed. De proef duurt een half jaar. Daarna wordt geëvalueerd of deze manier van inzamelen effectief is en geschikt is voor de hele gemeente. Verder wordt gekeken naar landelijke proeven voor de definitieve keuze van inzameling voor de gemeente.