Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Verlenging proef afsluiting toerit Algerabrug tot 1 december 2009

De oorspronkelijke proef werd per 1 mei 2009 afgerond. Hoewel uit de evaluatie blijkt dat de doorstroming op de Algerabrug niet duidelijk verbeterd is, blijkt dat weggebruikers de doorstroming wel beter vinden.

Verlenging proef afsluiting toerit Algerabrug tot 1 december 2009

De proef `afsluiting van de toerit van de Nijverheidstraat naar de Algeraweg tijdens de spits' wordt verlengd tot uiterlijk 1 december 2009.

Verder onderzoek
De oorspronkelijke proef werd per 1 mei 2009 afgerond. Hoewel uit de evaluatie blijkt dat de doorstroming op de Algerabrug niet duidelijk verbeterd is, blijkt dat weggebruikers de doorstroming wel beter vinden. Daarom is besloten om de proef met zeven maanden te verlengen. Tijdens de verlenging worden de effecten van de aanpassingen in de verkeerslichtinstallaties en de voorrangsregeling voor bussen onderzocht.

Proef verbeteren doorstroming
Op 1 december 2008 is de proef met de afsluiting van de toerit van de Nijverheidstraat naar de Algeraweg van start gegaan. Uit een computermodel bleek dat er een tijdswinst van circa 10 minuten te behalen was van de Capelsebrug naar Krimpen aan den IJssel. Tijdens deze proef is de toerit in de avondspits van 16.00 uur tot 18.30 uur afgesloten met een slagboom. Doel: het verbeteren van de doorstroming op de Algeraweg doordat het verkeer niet meer hoeft te stoppen voor invoegend verkeer.