Gemeente Alphen aan den Rijn

steekspel Bouwfraudedossier

Juridisch steekspel Bouwfraudedossier

De gemeente Alphen aan den Rijn is het niet eens met de uitspraak van de Raad van Arbitrage van de Bouw. Deze wil namelijk niet vooraf verbieden dat stukken gebruikt worden door de andere partij die door een misser van de Rechtbank bij hen terecht zijn gekomen. Hierdoor is een juridisch steekspel ontstaan waarbij de gemeente eist dat de onrechtmatig verkregen documenten niet in de procedure gebruikt mogen worden.

De advocaten van een de bouwbedrijven hebben eerder een wobverzoek ingediend om alle stukken in te zien. Deze zijn door de gemeente overhandigd met uitzondering van een aantal vertrouwelijke stukken. De advocaat van de bouwer heeft hierop beroep aangetekend en ter beoordeling heeft de rechtbank alle stukken, inclusief de vertrouwelijke, opgevraagd. Door een blunder van de rechtbankzijn deze stukken doorgestuurd naar de tegenpartij. Waarop deze het wobverzoek heeft ingetrokken.

Nu heeft de gemeente geëist dat deze stukken niet mogen worden gebruikt. De Raad van arbitrage heeft uitgesproken dat ze het gebruik in de lopen de hoofdprocedure vooraf niet wil verbieden.

De gemeente Alphen aan den Rijn is een proces begonnen tegen de bouwers, na dat in de bouwfraude-boekhouding een verwijzing naar de bouw van het stadhuis is aangetroffen. Hierdoor zijn de gemeente en de bewoners van Alphen aan den Rijn benadeeld.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 0900 - 481 11 11

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn