Gemeente Dirksland


Gemeenten op G-O geven informatiebrochure uit over advies Commissie Schutte

De bestuurlijke toekomst van ons eiland is een onderwerp dat alle inwoners en organisaties op Goeree-Overflakkee raakt. De gemeenteraden van de vier gemeenten vinden het daarom van groot belang om alle inwoners en organisaties op het eiland te informeren over de inhoud van het rapport van de Commissie Schutte dat op 31 maart is gepresenteerd. De gemeenteraden willen daarnaast ook inzicht geven in de keuze die zij nu voor 15 juni moeten maken en de gevolgen daarvan voor de bestuurlijke toekomst van Goeree-Overflakkee.

De vier gemeenten hebben gezamenlijk een informatiebrochure ontwikkeld die een samenvatting bevat van het rapport van de commissie Schutte. In het rapport spreekt de commissie haar voorkeur uit voor een fusie. Maar op verzoek van de colleges en de gemeenteraden heeft de commissie de voor- en nadelen van twee bestuurlijke varianten (een fusie of verregaande samenwerking) onderzocht. Met de brochure trachten de gemeentebesturen de inwoners en bedrijven inzicht te geven in de keuze die zij nu moeten maken.

Vergaderingen/bijeenkomsten per gemeente
Bij de brochure wordt per gemeente een begeleidende brief toegevoegd. In deze brief staan de data waarop de gemeentebesturen per gemeente bijeenkomsten/vergaderingen organiseren over de bestuurlijke toekomst van het eiland.

Verspreiding
De brochure wordt in de week van 8 mei huis-aan-huis verspreid op Goeree-Overflakkee. Als u de brochure niet ontvangt, dan kunt u contact opnemen met uw gemeente. De brochure wordt dan alsnog nagezonden.

Website
Op de gemeentelijke websites wordt vanaf 8 mei de digitale versie van de brochure geplaatst. Op de sites is bovendien het volledige rapport van de commissie Schutte te downloaden.

Ideeën en opmerkingen
Op de gemeentelijke websites kunt u bovendien via een reactieformulier uw ideeën en opmerkingen kenbaar maken over de bestuurlijke toekomst van het eiland. Alle reacties worden verzameld en door de gemeentebesturen gebruikt als achtergrondinformatie bij hun beraadslagingen en uiteindelijke besluitvorming.