Gemeente Dirksland


Informatieavond subsidiemogelijkheden zonnepanelen druk bezocht

De vier gemeenten organiseerden op maandagavond 20 april een informatiebijeen-komst over de nieuwe subsidiemogelijkheden m.b.t. de aanschaf van zonnepanelen. Alle inwoners op Goeree-Overflakkee waren eerder via een oproep in de lokale kranten en websites voor deze avond uitgenodigd. De bijeenkomst werd druk bezocht: ruim 120 inwoners reisden af naar het ISGO-gebouw in Middelharnis.

De avond werd geopend door wethouder Admiraal van de gemeente Goedereede. Hij verte-genwoordigde de vier gemeenten en gaf aan dat de gemeenten het zeer belangrijk vinden dat er duurzaam met energie wordt omgegaan. Na de opening door de wethouder gaf het bedrijf Doen (duurzame oplossing energie Nederland) een presentatie over de nieuwe subsi-diemogelijkheden voor de aanschaf van zonnepanelen. Zij legde ook de werking van diverse soorten zonnepanelen en technieken uit.

Subsidie
De subsidie is opgedeeld in twee delen: een deel voor bedrijven en een deel voor particulie-ren. Voor bedrijven is de pot inmiddels op. Voor particulieren wordt geschat dat al 80% is vergeven. Ruim 6000 particulieren kunnen een subsidieaanvraag indienen. Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op: www.senternovem.nl/sde/

Informatiemarkt
Na de presentatie kon de informatiemarkt worden bezocht. Hier hadden vijf lokale bedrijven zich gepresenteerd met hun producten en diensten die betrekking hadden op duurzame en milieubesparende energie. Onder de bedrijven waren Installatiebedrijf Sprong, Alrom, Detec International, Comfort Trend en Van Wijk Installaties B.V. aanwezig.