Gemeente Lingewaard


In de zomer van 2010 wordt voor de derde maal een route in het rivierengebied Lingewaard georganiseerd. Een evenement waarin samenwerking tussen verschillende disciplines en 3 steenfabrieken centraal staat.

Honderdmorgen 2010 staat in het teken van Zwervende Erven, een tijdelijk onderkomen voor de toevallige passant, opgetrokken uit de overvloedig aanwezige rivierklei in het gebied.

Steenfabrieken stellen klei, ovens en expertise beschikbaar om ontwerpen uit te werken. Deelnemers worden uitgedaagd deze mogelijkheden optimaal te gebruiken. De verbeelding en het experiment staan voorop.

Stichting Honderdmorgen heeft voor ogen dat in de zomer van 2010 langs de oevers van de Waal, Rijn en het Pannerdensch Kanaal, vele zwervende erven een verblijfsplek krijgen. Deze rustpunten nestelen zich in de natuur en bieden uitzicht op het omringende landschap. Ze vormen tegelijkertijd een tijdelijk veilig thuis en heenkomen bij de hier immer wisselende elementen en waterstanden.

Procedure
Dit project wordt landelijk uitgezet en is bedoeld voor (landschap)architecten, vormgevers en kunstenaars. De ingestuurde concepten worden in het najaar van 2009 tentoongesteld in Fort Pannerden. Tijdens deze tentoonstelling zal een vakjury 20 concepten selecteren die daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden in de steenfabrieken. Deze werken zullen een plek in de route van 2010 krijgen.

Voor informatie en/of aanmelding: www.stichtinghonderdmorgen.nl, tel:(0481) 434988